Το σπαθί
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το σπαθί

Ιστορικό μυθιστόρημα

Παναγιώτης Ι. Δημητρίου

14.94€ -10% 13.45€

Έρημος Al Qasabah, Βόρεια Αίγυπτος, 1944
Ενώ ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται σε όλα τα μέτωπα, τρεις υψηλόβαθμοι αξιωματικοί ολοκληρώνουν μυστικά μια αποστολή. Ο θρύλος και οι προφητείες που είχαν να κάνουν με το αρχαίο κειμήλιο είχαν επαληθευθεί με το χειρότερο δυνατό τρόπο.
Βερολίνο, 2009
Ο καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, Αλεξάντερ Καμίνσκι, κατά τη διάρκεια ενός εκπαιδευτικού σεμιναρίου στο Βερολίνο δέχεται μια περίεργη επίσκεψη. Ο υπερήλικας και μυστηριώδης Καρλ Μπρούνερ, πρώην στέλεχος των ναζί, τον παροτρύνει ν’ αναλάβει την αποστολή ανεύρεσης ενός αρχαίου Σπαθιού.
Πρόκειται για το σπαθί που χρησιμοποίησε ο Ρωμαίος εκατόνταρχος Γάιος Κάσιος για να δώσει τέλος στη ζωή του Ιησού, λογχίζοντας τη δεξιά του πλευρά, ενώ βρισκόταν πάνω στο σταυρό του μαρτυρίου. Το αρχαίο αυτό όπλο συνοδεύεται από εκπληκτικούς θρύλους, σύμφωνα με τους οποίους περικλείει υπερφυσικές δυνάμεις.
Εν τω μεταξύ στην Αίγυπτο, ο Καμίνσκι μπλέκεται σε μια στυγερή διπλή δολοφονία, την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι βρίσκονται στα ίχνη του, αναζητώντας το Ιερό Κειμήλιο. Ο Πολωνός ιστορικός ταξιδεύει από την Αίγυπτο στην Ιερουσαλήμ και από την Αρμενία στη Γερμανία και στην Αμάσεια, σ’ ένα άγριο κυνηγητό στο οποίο εμπλέκονται και οι μυστικές υπηρεσίες ξένου κράτους. Έκπληκτος, θα ανακαλύψει άγνωστα συγκλονιστικά στοιχεία που αφορούν την ίδια του την πατρίδα.

Παναγιώτης Ι. Δημητρίου

Παναγιώτης Ι. Δημητρίου (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Δημητρίου γεννήθηκε στη Λεμεσό. Σπούδασε Χρηματοοικονομικά στο Λονδίνο και εργάζεται ως καθηγητής Οικονομικών. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Επενδύσεων και Εταιρικός Αναλυτής στο Τμήμα Εταιρικής Τραπεζικής ιδιωτικών οργανισμών. Υπήρξε μέλος του Κυπριακού Κέντρου Μελετών. Είναι ο συγγραφέας του επετειακού λευκώματος: «Η Ιστορία του Κυπριακού Νομίσματος, από το τάλαντο στο ευρώ», το οποίο εκδόθηκε με την ευκαιρία της ένταξης της Κύπρου στη ζώνη του ευρώ και έχει τιμηθεί από την Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
432
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.57 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση