Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η στιχουργική. Οι πρώτοι αριθμοί
(Για όλους)
Συγγραφέας:   Αλέξανδρος Κόντος


Offer
Ο Νόμος της Απροσδιοριστίας ενευρίσκεται στην Πολιτική (όταν το πολίτευμα είναι Δημοκρατία), στα Μαθηματικά (στους Άρρητους Αριθμούς καθώς και στη δυσκολία να προσδιοριστούν οι Πρώτοι Αριθμοί) και στη Φυσική, στην απόκλιση των απείρων-ατόμων-νετρίνων, που φαίνεται να την προείπε σε γενικές γραμμές ο Δημόκριτος (-5ος αιώνας) και την εγκαθίδρυσε ο Επίκουρος (-4ος αιώνας), για να την επαναλάβει ο Χάιζεμπεργκ 2400 χρόνια αργότερα (+20ος αιώνας).
Το παρελθόν της Ελλάδας είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.
Στην αδυναμία της μαθηματικής επιστήμης να προσδιορίσει την προβλεψιμότητα των Πρώτων Αριθμών έρχεται η φιλοσοφία να βοηθήσει και να ανακαλύψει την προβλεψιμότητα των Σύνθετων Αριθμών στην Τετράχορδη Στήλη των ακέραιων αριθμών που λήγουν σε 1, 3, 7 ή 9· η Στήλη αυτή περιλαμβάνει βέβαια και όλους τους Πρώτους Αριθμούς. Αφού λοιπόν γίνει ηλεκτρονικό πρόγραμμα για την πρόβλεψη των Σύνθετων Αριθμών μέσα στη Στήλη και αφού απαλειφθούν οι Σύνθετοι, στη Στήλη τελικά θα εναπομείνουν μονάχα οι Πρώτοι.
Η μη προβλεψιμότητα, η Απροσδιοριστία στα αξιώματα (Δημοκρατία) προκαλεί την προβλεψιμότητα στην Οικονομία. Στη Δημοκρατία κυριαρχούσε η διατίμηση των ειδών πρώτης ανάγκης και γενικά ο θεσμός της Ελεύθερης Αγοράς ήταν ουσιαστικά άγνωστος, δεν εφαρμοζόταν.
Σχόλιο. Ας το ξαναπούμε, μήπως δεν έχει ακόμα γίνει αντιληπτό: η μη προβλεψιμότητα, η Απροσδιοριστία στα αξιώματα εξασφαλίζει το δικαίωμα του Πλήθους να ασκεί την εξουσία.

21χ14 εκ., 134 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
ISBN: 978-960-02-3039-0
ISBN (10ψήφιο): 960-02-3039-0
Βάρος: 0.212 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
9.59
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.14
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κόντος, Αλέξανδρος
Ο Αλέξανδρος Κόντος γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στη. Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, στο Φιλολογικό Τμήμα, και στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών και πήρε τα αντίστοιχα πτυχία. Έκανε μεταπτυχιακές γλωσσολογικές σπουδές και πήρε τα αντίστοιχα πτυχία στο τμήμα για (Ε.P.R.A.S.S.) [Εμβαθυσμένες Μελέτες στις Κοινωνικές Επιστήμες] της (Ε.Ρ.Η.Ε.) [Σχολή Πρακτική των Υψηλών Μελετών], καθώς και σπουδές στη Μαθηματική Λογική και Πληροφορική στη Faculte des Sciences [Σχολή Φυσικο-Μαθηματικών Επιστημών] στο Παρίσι. Εκπόνησε και υποστήριξε επιτυχώς στο Πανεπιστήμιο 8 του Παρισιού, στο τμήμα της Κοινωνικής Ιστορίας διδακτορική διατριβή με θέμα: "Βάσεις της δημοκρατίας: κοινωνίες αρχαίες και σύγχρονα προβλήματα" και τιμήθηκε με τον τίτλο του διδάκτορα της Κοινωνικής Ιστορίας. Δίδαξε Γενική Γλωσσολογία, Σημασιολογία και Μαθηματική Λογική καθώς και τη Νέα Ελληνική (πειραματικά) στη Faculte des Lettres [Φιλοσοφική Σχολή] του Οράν, Αλγερία. Μετεκπαιδεύτηκε στη Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Μ.Ε.). Χρημάτισε ενεργό συνδικαλιστικό μέλος και συχνά μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αθήνας-Πειραιά (Σ.Ι.Ε.Λ.) και του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) και υπεύθυνος της εφημερίδας της ομοσπονδίας "Ο Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός". Του αναγνωρίστηκε η ιδιότητα του αγωνιστή κατά του δικτατορικού καθεστώτος 1967-1974. Στην Ελλάδα δίδαξε σαν επιμορφωτής των εκπαιδευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (Π. Ε. Κ.) Ανατ. & Δυτ. Αττικής, Πειραιά, Μυτιλήνης και Τρίπολης, καθώς και στη Μέση Εκπαίδευση, στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, και σε Φροντιστήρια για εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Είναι πατέρας πέντε (5) παιδιών: της Αθηνάς, του Άγη, της Ναυσικάς, του Φοίβου και της Μυρτώς.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.