Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Λεξικό ελληνικής διδασκαλίας
(Με ακριβείς παραπομπές στα χωρία των κειμένων)
Συγγραφέας:   Αντώνιος Απ. Μπίρος


Offer
Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος αισθάνεται πολλές φορές την ανάγκη να αναζητεί και να βρίσκει τη γνώμη αξιόλογων συγγραφέων με σκοπό να την εξετάζει και να τη συγκρίνει με τη δική του γνώμη, για να διαμορφώνει σωστές αντιλήψεις και να αντιμετωπίζει σωστά τα προβλήματα της ατομικής και κοινωνικής ζωής.

Η συγκέντρωση όμως και μελέτη των αξιόλογων συγγραμμάτων μόνο σε ολίγους μπορεί να είναι εφικτή, η δε ανεύρεση των διαφόρων χωρίων των σχετικών με εξεταζόμενο κάθε φορά ζήτημα είναι εντελώς αδύνατη.

Για να διευκολύνεται η ανεύρεση των χρήσιμων για τη μελέτη κάθε θέματος απόψεων και διαπιστώσεων, στο λεξικό αυτό καταβάλλεται προσπάθεια να συγκεντρωθεί και ταξινομηθεί η διδασκαλία των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, δεδομένου ότι η διδασκαλία αυτή: αποκαλύπτει ανά τους αιώνες με τη φιλοσοφική έρευνα των πραγμάτων την αληθινή γνώση· φωτίζει από κάθε άποψη όλα τα θέματα και όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον άνθρωπο· εξετάζει ποια είναι τα καλά, δίκαια και ωφέλιμα πράγματα και τα ξεχωρίζει από τα αισχρά, άδικα και βλαβερά· εμπνέει για τα μεγάλα και σπουδαία ζητήματα υψηλές σκέψεις και αντιλήψεις που οδηγούν στην αρετή· ασκεί το νου και οξύνει την κρίση· καλλιεργεί ταυτόχρονα το ήθος και τη φρόνηση προσφέροντας άριστη εξημερωτική και εξανθρωπιστική παιδεία· υπαγορεύει την πιο καλή, έντιμη και ευτυχισμένη ζωή, που είναι το ύψιστο αγαθό και ο τελικός σκοπός όλων των πράξεων του ανθρώπου.

Η διδασκαλία των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων κατατάσσεται κατά λεξικογραφική σειρά σε συνοπτικές και περιεκτικές ερωτήσεις με βάση το αντικείμενο στο οποίο αναφέρεται. Οι ερωτήσεις αντλούνται από τα κείμενα των διαφόρων συγγραμμάτων, τα οποία καταχωρίζονται με αύξοντα αριθμό και στα οποία με τη βοήθεια των παρατιθέμενων αριθμών των στίχων και παραγράφων μπορούν να εντοπίζονται και τα σχετικά με τις ερωτήσεις χωρία των κειμένων.

24χ17 εκ., 502 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 880.03 (Ελληνική γραμματεία, Αρχαία - Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά)
ISBN: 978-960-333-994-6
ISBN (10ψήφιο): 960-333-994-6
Βάρος: 1.071 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2014

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 5 στα 5 Αστέρια! (5 από 5 με 17 ψήφους)
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.94
Προσθήκη στη Wishlist Share it
Reviews  Γράψε τη δική σου κριτική

ΓΡΑΦΕΙ Η/Ο
Ανώνυμος Χρήστης

Ο ρ θ ή ε π α ν ά λ η ψ η. Αποφθεγματικές και σοφές συμβουλές από τα συγγράμματα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων τις οποίες πρέπει να γνωρίζουν όσοι θέλουν να εξασφαλίζουν την καλή και ευτυχισμένη ζωή.ΓΡΑΦΕΙ Η/Ο
Ανώνυμος Χρήστης

Αποφθεγματικές και σοφές συμβουλές από το λεξικό ελληνικής διδασκαλίας τις οποίες πρέπει να γνωρίζουν όσοι θέλουν να εξασφαλίζουν την καλή και ευτυχισμένη ζωή.ΓΡΑΦΕΙ Η/Ο
Ανώνυμος Χρήστης

Η διδασκαλία των αρχαίων ελλήνων συγγραφέων σε αποφθεγματικές, ακριβείς και σαφείς ερωτήσεις διατυπωμένες κατά τρόπο ώστε αυτές οι ίδιες ερωτήσεις να δίνουν ταυτόχρονα και ολοκληρωμένες απαντήσεις σε όλους τους ανθρώπινους προβληματισμούς και σε όλα τα ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.ΓΡΑΦΕΙ Η/Ο
Ανώνυμος Χρήστης

Από το λεξικό ελληνικής διδασκαλίας:
Τους θησαυρούς των παλαιών σοφών ανδρών, τους οποίους εκείνοι έγραψαν σε βιβλία, μελετώ με τους φίλους και αν βλέπομε κάτι καλό το εκλέγομε.
Σωκράτης- Ξενοφώντος Απομνημονεύματα Α΄,vi, 14ΓΡΑΦΕΙ Η/Ο
Ανώνυμος Χρήστης

Aπό το λεξικό ελληνικής διδασκαλίας:
Η παιδευτική προσπάθεια πρέπει να γίνεται παίζοντας και να αποκλείεται η βία και η καταναγκαστική μάθηση.
Πλάτωνος Πολιτεία 536D - 537A, 548B, 617E, 618CΓΡΑΦΕΙ Η/Ο
Ανώνυμος Χρήστης

Από το λεξικό ελληνικής διδασκαλίας:
Δεν υπάρχει σπουδαιότερο ζήτημα για τον άνθρωπο από το να εξετάζει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ζωής που πρέπει να ακολουθεί για να είναι ευτυχισμένος. Ευτυχισμένος και μακάριος και στην παρούσα και στη μετά θάνατο ζωή γίνεται ο πνευματικά καλλιεργημένος, ο φρόνιμος, σώφρων, δίκαιος και ανδρείος, που λέγει και πράττει τα δίκαια και πρέποντα και προς το Θεό και προς τους ανθρώπους.
Πλάτωνος Γοργίας 470Ε, 471Α, 486D, 4 8 8 A, 500C, 503E, 504E, 507A-508B, 512E, 515C, 521D, 526D, 527B, 527Ε

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.