Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ειμαρμένη πτερόεσσα
(1983 - 2013 30 χρόνια πτήσεις)
Συγγραφέας:   Γιάννης Κ. Γκρίτσης


Ειμαρμένη πτερόεσσα
Έχουν συμπληρωθεί 30 χρόνια από εκείνη την πρώτη φορά που είδε τον κόσμο από ψηλά, μέσα από το πιλοτήριο ενός ανεμοπτέρου, πάνω από το Τατόι. Αυτή η ημέρα σήμανε για εκείνον, την απαρχή της πραγμάτωσης του δικού του παιδικού ονείρου, όπως και χιλιάδων άλλων παιδιών στο διηνεκές. Ενός ονείρου που και η ανθρωπότητα, στην ιστορία των χιλιάδων χρόνων της, μόλις τα τελευταία 80 χρόνια, είχε κατορθώσει να πραγματοποιήσει. Έτσι ξεκινά μια αφήγηση προσωπικών εμπειριών, γνώσεων και συναισθημάτων, που μόνο η αίσθηση της ελευθερίας που αναδύεται από την πτήση, μπορεί να καλλιεργήσει στο μυαλό και στην ψυχή του ανθρώπου. Ξεκινά η αναζήτηση ενός αεροπορικού πεπρωμένου, του δικού του αεροπορικού πεπρωμένου, της δικής του "ειμαρμένης". Ξεκινά ένα πολυετές ταξίδι αναζήτησής της, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οπουδήποτε είναι δυνατόν να σβήσει την δίψα του για αεροπορική γνώση και εμπειρία. Θα αποδειχθεί στην πορεία, η ψυχική ισχύς που προσδίδει στην ζωή του, αλλά και η διαρκής ενίσχυση μιας παραγωγικής δυναμικής σε όλα τα επίπεδα των ενδιαφερόντων του. Μέσα από την πτητική ενασχόληση, παρουσιάζονται διδαχές, μέθοδοι και διαδικασίες εκπαιδεύσεων και ιστορικά γεγονότα που αφορούν στην γενική αεροπορία κυρίως. Παράλληλα, με τις περιγραφές των τεχνικών και πτητικών δυνατοτήτων, καθώς και των πτητικών εμπειριών από τους άνω των 30 διαφορετικών τύπων αεροπλάνων και ανεμοπτέρων, με τους οποίους βρέθηκε στους ουρανούς, καταγράφονται οι πολυποίκιλες δυνατότητες και οι ορίζοντες, που παρέχει η αεροπορική γνώση στην ανθρωπότητα και ειδικά στην νεολαία. Εν κατακλείδι, μια πολύχρονη ιστορία αναζήτησης της γνώσης και ολοκλήρωσης της υπόστασης ενός ανθρώπου, μέσα από αυτό που "πρώτα και κύρια ήθελε να κάνει στην ζωή του... Να πετά!".

23χ16 εκ., 200 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Καλύβια Αττικής
Ταξινόμιση DDC: 920 (Βιογραφίες - Μαρτυρίες)
ISBN: 978-960-9484-45-9
ISBN (10ψήφιο): 960-9484-45-Χ
Βάρος: 0.386 κιλά
Εκδότης: ΑΩ Εκδόσεις
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
13.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.02
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιάννης Κ. Γκρίτσης γεννήθηκε το 1963 στις Αχαρνές Αττικής, όπου και διαμένει οικογενειακώς.Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το Μαθηματικό Τμήμα και έλαβε τον Μεταπτυχιακό του τίτλο (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Απασχολήθηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία επί 25ετία, από όπου συνταξιοδοτήθηκε, έχοντας καταλάβει διάφορες διοικητικές θέσεις, ενώ από το 2004 έως το 2009, υπηρέτησε από την θέση του Γενικού Δ/ντή Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Διεθνών Σχέσεων. Παράλληλα ασχολήθηκε με την ιδιωτική εκπαίδευση επί δεκαετία. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αχαρνών και υπηρέτησε από διάφορες θέσεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επί δεκαετία. Είναι κάτοχος επαγγελματικών πτυχίων χειριστού αεροσκαφών και ανεμοπτέρων, με άνω των 1200 ωρών πτήσης στο ενεργητικό του, σε πάνω από 30 διαφορετικούς τύπους αεροπλάνων, ανεμοπτέρων και μοτοανεμοπτέρων. Είναι ενεργό μέλος αερολεσχών, διετέλεσε δε μέλος διοικητικών τους συμβουλίων και επί διετία και δ/ντής της Σχολής Ανεμοπτέρων και Ρυμουλκών Αεροσκαφών της Ανεμολέσχης Αθηνών. Υπήρξε για αρκετά χρόνια ανταποκριτής σε αεροπορικά περιοδικά. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία ως Μετεωρολόγος. Ασχολήθηκε με την Ιστορία και ως μέλος του Δ.Σ. της Ιστορικής, Λαογραφικής Εταιρίας Αχαρνών, δημοσίευσε αρκετά πονήματα με θέματα της τοπικής ιστορίας, κυρίως της αεροπορικής. Ασχολήθηκε επίσης με την ζωγραφική. Έργα του κοσμούν ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Πολλά έχουν εκτεθεί σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, παρουσιάζοντας κυρίως αεροπορικά, ιστορικά και άλλα θέματα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.