Ιστορία μιας σκάλας
zoom in
10.00€ -10% 9.00€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604680917

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    Σιδέρη Μιχάλη

Η "Ιστορία μιας σκάλας" του Αντόνιο Μπουέρο Βαγέχο θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία έργα της ισπανικής λογοτεχνίας, αφού προκάλεσε μεγάλη αίσθηση για το ρεαλιστικό χαρακτήρα και το κοινωνικό περιεχόμενό του. Σημάδεψε βαθιά την ισπανική δραματουργία, αλλάζοντας τις μέχρι τότε υπάρχουσες τάσεις και εγκαινιάζοντας στην ισπανική σκηνή ένα θέατρο που βρίσκεται σε επαφή με την κοινωνία και χρησιμοποιεί το ρεαλισμό ως κινητήριο μοχλό για να καταγράψει τις αγωνίες, τα άγχη και τις ανησυχίες των καθημερινών ανθρώπων.

Κωνσταντίνος Παλαιολόγος

Κωνσταντίνος Παλαιολόγος (Μεταφραστής)

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος είναι Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ στο γνωστικό αντικείμενο: Εφαρμοσμένη Μεταφρασεολογία και Ισπανική Λογοτεχνία. Διδάσκει επίσης Δημιουργική Γραφή και Ισπανική Λογοτεχνία στο ΕΑΠ, και Μετάφραση στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Μετάφρασης και Διερμηνείας του ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο της Μάλαγας (Ισπανία). Έχει μεταφράσει στα ελληνικά έργα των Ουναμούνο, Γκαρθία Λόρκα, Χιρόντο, Σάμπατο, Αλτολαγκίρε, Βάθκεθ Μονταλμπάν, Γιαμαθάρες, Τσίρμπες, Μπράις Ετσενίκε, Μπρίνες, Γκαμονέδα, μεταξύ άλλων. Έχει συγγράψει τα βιβλία "Ελληνοϊσπανικό και ισπανοελληνικό Γλωσσάριο αθλητικών όρων" (Εκδόσεις Πατάκης, 2007), "Mini71cuentos. Ανθολογία ισπανόφωνου μικροδιηγήματος" (Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, 2012), "(Α)πειθαρχία των λέξεων" (Εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2014), "Σπιράλ ιστορίες" (Εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2017). http://konstantinos-paleologos.blogspot.gr

Ματθίλδη Σιμχά (Μεταφραστής)


Χρυσούλα Κλήμη (Μεταφραστής)


Antonio Buero Vallejo

Antonio Buero Vallejo (Συγγραφέας)

Ο Αντόνιο Μπουέρο Βαγέχο (Antonio Buero Vallejo) γεννήθηκε το 1916 στην Γκουαδαλαχάρα. Η ζωή του σημαδεύτηκε από τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, στον οποίο ο συγγραφέας πήρε μέρος στο πλευρό των δημοκρατικών δυνάμεων, αφού σε αυτόν έχασε τον πατέρα του, που εκτελέστηκε το Δεκέμβριο του 1936, ενώ ο ίδιος συνελήφθη, φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο. Τελικά, η ποινή του μετατράπηκε σε τριάντα χρόνια φυλάκισης. Ελευθερώθηκε το 1946. Μετά την αποφυλάκισή του, αφιερώνεται στη συγγραφή θεατρικών έργων. Το 1946 γράφει το En la ardiente oscuridad, για να ακολουθήσουν περί τα τριάντα θεατρικά έργα ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν το "Historia de una escalera" και το "Tragaluz". Τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις και βραβεία ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν το Βραβείο Θερβάντες (το σημαντικότερο των ισπανόφωνων γραμμάτων), που του απονεμήθηκε το 1986, και το Εθνικό Βραβείο Γραμμάτων της Ισπανίας, το 1996. Απεβίωσε στη Μαδρίτη το 2000.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
89
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.202 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση