Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαιδευτική αποτελεσματικότητα και σχολική επιτυχία

Εκπαιδευτική αποτελεσματικότητα και σχολική επιτυχία
Μάθηση είναι η διαδικασία κατά την οποία ο υποβαλλόμενος στην διαδικασία, μαθητής, αποκτά γνώσεις, δεξιότητες, πρακτικές συμπεριφοράς και αξίες μέσα από την παράθεση εκπαιδευτικού υλικού και με την εφαρμογή γνωστικών διαδικασιών. Η σχολική γνώση είναι το είδος της γνώσης που παρέχεται στους μαθητές μέσα από ποικίλες διαδικασίες, οι οποίες όμως είναι ενσωματωμένες στα σχολικά προγράμματα και εγχειρίδια. Η γνώση αυτή προέρχεται από την επιστημονική και εμπειρικο-βιωματική γνώση και προκειμένου να γίνει πιο ενδιαφέρουσα για τους μαθητές αλλά και να είναι κατάλληλη για να διοχετευτεί στην σχολική εκπαίδευση, μετασχηματίζεται και εμπλουτίζεται.

Η "Σχολική Αποτελεσματικότητα" αποτελεί μια προσέγγιση της επίδρασης της λειτουργίας του σχολείου στα υποκείμενα αλλά και της επίδοσής τους, ενώ η "Σχολική Ποιότητα" δίνει έμφαση, μεταξύ άλλων, πέρα από τον προσανατολισμό στην επίδοση, και στην ποιότητα της επαγγελματικής συνεργασίας του διδακτικού προσωπικού, την παιδαγωγική ηγεσία, την ποιότητα των Αναλυτικών Προγραμμάτων, τη μαθησιακή ατμόσφαιρα και τέλος την αξιολόγηση.

Αποτελεσματικό σχολείο θεωρείται εκείνο το οποίο τεχνικά επιτυγχάνει να αυξήσει την επίδοση των μαθητών του, γεγονός που διαπιστώνεται βάσει τυπικών και κοινών διαγωνισμάτων. Αντιθέτως, ως επιτυχημένο σχολείο θεωρείται εκείνο το οποίο ανταποκρίνεται σε ό,τι απαιτεί από αυτό το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και στην προσπάθεια συνεργασίας των θεωριών σχολικής αποτελεσματικότητας και σχολικής βελτίωσης δημιουργήθηκε το λεγόμενο "ευφυές σχολείο".

24χ17 εκ., 236 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση)
ISBN: 978-618-5103-04-0
ISBN (10ψήφιο): 618-5103-04-4
Βάρος: 0.502 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
12.78
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.37
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.