Έχεις απάντηση;
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Έχεις απάντηση;

Μεγάλα μυαλά απαντούν στις μεγάλες ερωτήσεις μικρών παιδιών

κ.ά.

Συλλογικό έργο

John Gribbin

Ο γιος μου είναι μόλις δύο ετών και ήδη έχει αρχίσει να εκφράζει τις απορίες του. Προσφάτως, την ώρα που γυρνούσαμε από τον παιδικό σταθμό, έδειξε το φεγγάρι και με ρώτησε: "Τι ΄ν΄ ατό;" Προς το παρόν, η απάντηση, "Αυτό είναι το φεγγάρι", αρκεί· όμως, γνωρίζω ότι είναι πολύ κοντά η στιγμή που θα πασχίζω να εξηγήσω από τι είναι φτιαγμένο το φεγγάρι, πόσο μακριά βρίσκεται, και αν εκεί πάνω μπορούν να ζήσουν χρυσόψαρα. Τα ερωτήματα που θέτουν τα παιδιά μας προκαλούν πολλές φορές αμηχανία. Το πιθανότερο είναι πως, ακόμη κι αν γνωρίζουμε την απάντηση -ή, τουλάχιστον, μέρος της- μάλλον την έχουμε ξεχάσει ή δεν την θυμόμαστε ακριβώς. Φανταστείτε να είχαμε τη δυνατότητα, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, να στραφούμε σε κάποιον διάσημο ειδικό και να του ζητήσουμε να απαντήσει αυτός αντί για εμάς· να ικανοποιήσει την απορία του παιδιού μας με τρόπο απλό και κατανοητό.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Noam Chomsky

Noam Chomsky (Συγγραφέας)

Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι παγκοσμίως γνωστός ως πολιτικός ακτιβιστής, συγγραφέας και καθηγητής της γλωσσολογίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), όπου άρχισε να διδάσκει το 1955. Ο Τσόμσκι έχει γράψει και διδάξει πλατιά πάνω στη γλωσσολογία, τη φιλοσοφία και την πολιτική. Ανάμεσα στα έργα του είναι και τα εξής: "Εξουσίες και προοπτικές", "Νέα και παλιά παγκόσμια τάξη", "Αποτρέποντας τη δημοκρατία", "Κατασκευάζοντας τη συναίνεση" (με τον Ε.Σ. Χέρμαν), "Έτος 501: Η κατάκτηση συνεχίζεται", "Τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους", "Ο νέος στρατιωτικός ανθρωπισμός", "Νέοι ορίζοντες στη μελέτη της γλώσσας και της νόησης", "Τρομοκρατικά κράτη" και "Μια νέα γενιά χαράζει τα όρια". Οι προσπάθειες του Τσόμσκυ για μεγαλύτερη δημοκρατία τιμώνται παγκόσμια από κινήματα ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Alex Bellos

Alex Bellos (Συγγραφέας)

O Άλεξ Μπέλος είναι ανταποκριτής για τις εφημερίδες Guardian και Observer στο Ρίο Ντε Ζανέιρο, όπου έχει ζήσει και εργαστεί για τέσσερα χρόνια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Paul McCartney

Paul McCartney (Συγγραφέας)

Ο Πολ Μακάρτνεϊ στη διάρκεια της καριέρας του υπήρξε εξαιρετικά παραγωγικός και άσκησε τεράστια επιρροή. Στη δεκαετία του 1960 άλλαξε τον κόσμο με τους Beatles και στη συνέχεια έκανε σόλο καριέρα και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, χωρίς ποτέ να πάψει να είναι πρωτοποριακός. Έχει κερδίσει 18 βραβεία Grammy και το 1997 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα της Αγγλίας για τις υπηρεσίες του στη μουσική. Ασχολείται επίσης με φιλανθρωπικά έργα και είναι περήφανος παππούς.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Αποστολόπουλος (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1 από 2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
352
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.532 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση