Ο Δήμαρχος τα ’κανε μούσκεμα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Δήμαρχος τα ’κανε μούσκεμα

Πηνελόπη Μωραΐτου

Ήταν ένα όμορφο και καταπράσινο νησί που το έλεγαν Υδρία.
Οι Υδριώτες ήταν άνθρωποι χαρούμενοι
και το νησί τους ήταν γνωστό  για τα νεροξεφαντώματά του.
Και ξαφνικά, το κακό ξέσπασε σαν νεροποντή.
Έκτακτα δελτία ειδήσεων πλημμύρισαν τα κανάλια,
όπως το κανάλι «Νεροβήτα» και το «Βρεγμένος TV».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα του Νεροκουβαλητή»,
η χαρά των Υδριωτών χάθηκε και το πανηγύρι ματαιώθηκε.
Στην εκπομπή «Υπόγειες Νεροδιαδρομές»
ο πράκτορας 00ΕΥΔΑΠ της μυστικής υπηρεσίας διαρροών
αποκάλυψε στον αστυνομικό ρεπόρτερ Θανάση Δροσοστάλα
ότι η αιτία όλων των δεινών ήταν...

Βαγγέλης Παυλίδης (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στη Ρόδο όπου ζει. Από το 1971 εργάζεται ως πολιτικός σκιτσογράφος. Σήμερα συνεργάζεται με "Το Βήμα της Κυριακής". Παράλληλα ασχολείται με την εικονογράφηση, παιδικών κυρίως, βιβλίων. Το 1976, σε σχετική έρευνα του Οίκου του Χιούμορ, του Gabrovo αναδείχτηκε ανάμεσα στους "100 καλύτερους σύγχρονους σκιτσογράφους". Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου βραβεύτηκε και έλαβε διακρίσεις. Η Διεθνής Επιτροπή Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) του απένειμε τιμητικό δίπλωμα για την εικονογράφηση, Σεβίλλη 1994. Το 1990 επιλέχτηκε, μαζί με άλλους 49 σκιτσογράφους, για την έκθεση "Karikatur-Europaiche Kunstler Der Gegenwart", στο Μουσείο Wilhelm Busch, του Ανόβερου. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στα Σκόπια το 1983, στην Κωνσταντινούπολη το 1993, και στη Ρόδο το 2001 και 2004. Το 2002, το βιβλίο του "Ρόδος 1309-1522, μια Ιστορία" τιμήθηκε από το CICOP- το Διεθνές Κέντρο για τη Διάσωση της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς. Έργα του βρίσκονται στο "Σπίτι του Χιούμορ και της Σάτιρας" στο Gabrovo, στην Πινακοθήκη Saklung Karikaturen στο Basel, της Ελβετίας, στο Μουσείο Wilhelm Busch, του Ανόβερου και σε ιδιωτικές συλλογές.

Πηνελόπη Μωραΐτου

Πηνελόπη Μωραΐτου (Συγγραφέας)

Η Πηνελόπη Μωραΐτου γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, Bachelor of Arts στο Midwestern State University (MSU), ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της Masters of Arts στην Λογοτεχνία MSU, ΗΠΑ.
Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Λογοτεχνίας και το 2004 Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο MSU – USA στην Παιδική Λογοτεχνία και τα Γυναικεία Στερεότυπα.
Έχει διδάξει Λογοτεχνία στο Midwestern State University.στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα έχει διδάξει Παιδική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πρόγραμμα Επαγγελματικής και Ακαδημαϊκής Αναβάθμισης Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης.
Έχει λάβει μέρος σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια . Ως Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων για την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά έχει οργανώσει Ημερίδες και Σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς. Έχει συνεργαστεί με φορείς όπως τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας, και Αργυρούπολης, ο Δήμος Κερατσινίου, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Οργάνωσε το Διαγωνισμό Παραμυθιού για το Δήμο Κερατσινίου. Έχει σχεδιάσει Εκπαιδευτικά πακέτα για Οργανισμούς όπως το Βιωματικό Σχολείο. Επιμελείται και παρουσιάζει την ραδιοφωνική εκπομπή «Κοντά στον όμορφο κόσμο του παιδιού» στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας.
Έχει διατελέσει μέλος της Ομάδας εργασίας για την Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ , μέλος του Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Tα παραμύθια της «Οι Απίθανες Περιπέτειες του Ονούφριου Νερουλάκη» και « Ο Δήμαρχος τάκανε μούσκεμα» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κιβωτός ενώ εκπαιδευτικά βιβλία της κυκλοφορoύν όπως το «Σχέδιο Εργασίας ένα βιωματικό σχολείο» « Απίθανες Διακοπές» «Η Γλώσσα μου», Μαθαίνω και Νοιάζομαι για το Νερό, Μαθαίνω και Νοιάζομαι για το Δάσος κ.α κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Άγκυρα. Από τις εκδόσεις Ακρίτας κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της « Κυριακή, πάμε εκκλησία;» καθώς και τα παραμύθια «Η Περιπέτεια μιας Λαμπάδας» και «Ένα Περιστέρι που το έλεγαν Χριστούγεννα». Είναι καθηγήτρια Αγγλικών και είναι αποσπασμένη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κολωνίας.

Προσωπική ιστοσελίδα:www.paidikobiblio.gr


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
48
Διαστάσεις:
23x23
Βάρος:
0.164 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση