Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ύδωρ, το πολύτιμο δώρο του θεού

Ύδωρ, το πολύτιμο δώρο του θεού
Τεράστια είναι η σημασία την οποία έχει το νερό, το πολύτιμο αυτό δώρο του Θεού, για την ύπαρξη και τη διατήρηση κάθε μορφής ζωής πάνω στον πλανήτη μας, γιατί μέσα από τα νερά αναδύθηκε η γη, μέσα στα νερά γεννήθηκαν με το δημιουργικό λόγο του Θεού τα πρώτα είδη των ζωντανών οργανισμών και με το νερό συντηρούνται στη ζωή όλα τα είδη των φυτών και των ζώων και κυρίως ο άνθρωπος.

Χωρίς το νερό είναι αδύνατον να υπάρξει και να συντηρηθεί οποιαδήποτε μορφή ζωής. Το νερό, όμως, αποτελεί κυρίως το πολυτιμότερο δώρο του Θεού για τον άνθρωπο γιατί με αυτό, διά του Μυστηρίου του Αγίου Βαπτίσματος, καθαρίζεται από την αμαρτία και αναγεννάται στη νέα εν Χριστώ ζωή. Με αυτό, διά του αγιασμού, αγιάζει την εργασία του και τα αγαθά του και προκόπτει στην παρούσα ζωή. Με αυτό, προ πάντων, διά του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, στο οποίο χρησιμοποιείται και το νερό, αφού Αίμα και Ύδωρ ανέβλυσαν από την πλευρά του Κυρίου επάνω στο Σταυρό, ο άνθρωπος τρέφεται πνευματικά, ενώνεται με τον Κύριο και γίνεται "σύσσωμος και σύναιμος" με Αυτόν, γίνεται μέλος του Σώματός Του, γεγονός το οποίο αποτελεί την αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση, για να ζήσει ο άνθρωπος τη ζωή του Χριστού, ώστε να γίνει συγκληρονόμος Του και να εισέλθει μαζί Του στην αιώνια Βασιλεία του Θεού.
Για όλους αυτούς τούς λόγους ο άνθρωπος οφείλει να χρησιμοποιεί το πολύτιμο δώρο του Θεού, το νερό, με προσοχή και με σεβασμό, γιατί από αυτό εξαρτάται και το παρόν και το αιώνιο μέλλον του.

173 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 553.7 (Νερό)
ISBN: 978-960-9661-15-7
ISBN (10ψήφιο): 960-9661-15-7
Βάρος: 0.4 κιλά
Εκδότης: Κοντύλι
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.