Αδέρφια ενωμένα ποτέ νικημένα!
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αδέρφια ενωμένα ποτέ νικημένα!

Μάγια Δεληβοριά

6.96€ -26% 5.15€

Τσακωνόμουν ωραία και καλά ένα κυριακάτικο βράδυ με τον αδερφό μου και όταν, επιτέλους, έπεσα για ύπνο μουτρωμένη, ανακάλυψα πως κάποιος σουλατσάριζε στο δωμάτιό μας, η πόρτα δεν άνοιγε, το φως δεν άναβε και ένα άγνωστο αγόρι μάς ανακοίνωσε στα σκοτεινά πως ήρθε για να γίνουμε αδέρφια και να μας πάρει μαζί του σε μυστικές πολιτείες! Εμένα και το βάσανό μου. Τον αδερφό μου τον Ηλία.
Ανατρίχιασα στην ιδέα ενός ακόμη αδερφού που θα μοιραζόμασταν το ίδιο δωμάτιο σπέρνοντας την καταστροφή, αλλά η κατάσταση έμοιαζε με φάρσα σκηνοθετημένη από τους γονείς μας, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να τον ακολουθήσουμε. Μόνο που δεν ήταν φάρσα. Ήταν η αρχή μιας περιπέτειας που έκρυβε απειλητικές νυχτερίδες που μασουλάνε γράμματα, σκοτεινά πηγάδια, μαγικές σφυρίχτρες, επικίνδυνα πλάσματα που τα λένε σαράκια, μυστικές πολιτείες και μια σειρά από ερωτήματα που ζητούσαν απαντήσεις:
Πού γράφονται τα βιβλία; Πού φυλάσσονται; Πώς διατηρούνται στη μνήμη μας; Πού αρχίζει η Σελιδούπολη και πού τελειώνει η Μολυβοχώρα; Πώς να προστατεύσεις το αγαπημένο σου βιβλίο και ποια είναι η αξία του; Πώς να βρεις πάλι το δωμάτιό σου μέσα σ’ ένα σκοτεινό δάσος; Όταν δεν ξέρεις ακριβώς πού πηγαίνεις, πρέπει να συνεχίσεις ή να κάνεις πίσω;
Αν στα καλά καθούμενα πρέπει να απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω, καλύτερα να κρατάς σφιχτά το χέρι του αδερφού σου!

Κωνσταντίνα Ζαφείρη (Εικονογράφος)

Η Κωνσταντίνα Ζαφείρη γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στον Βόλο Μαγνησίας, όπου για χρόνια παρακολούθησε μαθήματα ελευθέρου σχεδίου και χρώματος. Αποφοίτησε από το τμήμα Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι Αθήνας. Εκεί ανακάλυψε τη μαγεία της οπτικής επικοινωνίας και της εικονογράφησης. Έχει παρακολουθήσει το Σεμινάριο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).

Μάγια Δεληβοριά

Μάγια Δεληβοριά (Συγγραφέας)

Η Μάγια Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας, Θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας, όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της, και κλασικό τραγούδι και πιάνο στο Αττικό Ωδείο. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα σε θερινά τμήματα του Πανεπιστημίου της Λιόν και της Βαρσοβίας ως υπότροφος της πολωνικής κυβέρνησης. Εργάζεται στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, από το 1995, διδάσκοντας θεατρική αγωγή σε παιδιά και εφήβους. Έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Δράματος "Δεσμοί", το Υπουργείο Παιδείας, τους Δήμους Βύρωνα και Ηλιούπολης, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τον Απόδημο Ελληνισμό, την Παιδική Σκηνή "Αεροπλοΐα", το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Παιδιού και Εφήβου, τα εκπαιδευτήρια "Ζώη" και "Σύγχρονη Παιδεία" και το περιοδικό Νέα Οικολογία. Έχει τιμηθεί με τρία Κρατικά Βραβεία θεατρικών έργων για παιδιά. Το πρώτο θεατρικό έργο της με τίτλο "Ο ιππότης της αγάπης" έλαβε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων Συγγραφέων στο Βερολίνο (Ιnterplay Europe) τον Μάιο του 1998 και στην Αυστραλία το 1999, ενώ το 2002 απέσπασε το Α΄ Κρατικό Βραβείο. Το 2008, "Η αλφαβήτα της εφηβείας" κέρδισε το Β΄ Κρατικό Βραβείο και εύφημη μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Το 2009, το έργο της "Αδέρφια ενωμένα, ποτέ νικημένα" απέσπασε το Γ΄ Κρατικό Βραβείο. Επίσης, "Η αλφαβήτα της εφηβείας" έχει αποσπάσει το Βραβείο καλύτερου βιβλίου για μεγάλα παιδιά από το ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ- Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2012) και εντάχθηκε στη λίστα των White Ravens της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου (2012). Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
136
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.163 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση