Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η υγεία στην ψηφιακή εποχή
(Πληροφοριακά συστήματα νοσοκομείων)
Συγγραφέας:   Αθηνά Α. Λαζακίδου


Η υγεία στην ψηφιακή εποχή
Στο συνεχώς εξελισσόμενο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, η αναγκαιότητα του ελέγχου πηγάζει τόσο από τους κινδύνους που παρουσιάζονται καθημερινά στις νοσοκομειακές μονάδες όσο και από τις αδυναμίες και τις ατέλειες της ανθρώπινης φύσης. Οι απάτες, οι δολιοφθορές, οι καταχρήσεις, η απόκρυψη στοιχείων και η παραποίηση οικονομικών καταστάσεων είναι ορισμένοι μόνο από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι νοσοκομειακές μονάδες και καλούνται να εξαλείψουν. Μοναδική λύση για την καταπολέμηση των κινδύνων αυτών αποτελεί ο Εσωτερικός Έλεγχος, που περιγράφεται στο κεφάλαιο 12. Στο κεφάλαιο 2 περιγράφονται τα ευρέως διαδεδομένα Συστήματα Ταξινόμησης και Κωδικοποίησης όπως τα ICD-9, ICD-10, SNOMED, ICNP, κλπ.

Στο κεφάλαιο 1 αναλύονται γενικότερα τα Πληροφοριακά Συστήματα Υγείας, στο κεφάλαιο 10 τα Πληροφοριακά Συστήματα Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων (HRIS) και στο κεφάλαιο 11 περιγράφεται το Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Μονάδων Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στο κεφάλαιο 7 περιγράφονται Πληροφοριακά Συστήματα Διαχείρισης Υλικών και Αναλώσιμων στις Νοσοκομειακές Μονάδες και αναλύονται τα πλεονεκτήματα της αξιοποίησης αυτών των συστημάτων στο χώρο της Υγείας.

Ηλεκτρονική προμήθεια (Ε-procurement) είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη χρήση ηλεκτρονικών μεθόδων, π.χ. μέσω του διαδικτύου, για τη διενέργεια συναλλαγών μεταξύ φορέων και προμηθευτών. Η διαδικασία μιας ηλεκτρονικής προμήθειας καλύπτει κάθε ένα από τα στάδια της συναλλαγής, από την αρχική εξέταση των απαιτούμενων προϋποθέσεων και όρων, τις προβλεπόμενες διαδικασίες, μέχρι την πληρωμή και τη διαχείριση των συμβάσεων. Στο κεφάλαιο 8 αναλύονται διάφορα ζητήματα σχετικά με τις Ηλεκτρονικές Προμήθειες στον Τομέα της Υγείας.

Οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και η νέα στρατηγική του Υπουργείου Υγείας επιβάλλουν την εισαγωγή Συστήματος Διοικητικής Πληροφόρησης και Επιχειρηματικής Ευφυΐας που θα προωθήσουν τη λειτουργική συνεργασία των μονάδων Υγείας, των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠε) και των κεντρικών υπηρεσιών όπως περιγράφεται στο κεφάλαιο 13. Επιπρόσθετα, οι μηχανισμοί αυτοί θα επιτρέψουν την άσκηση επιχειρησιακής διοίκησης επί θεμάτων Προσωπικού, Οικονομικής Διαχείρισης και Προϋπολογισμών, Διακίνησης και Διαχείρισης Ασθενών και θα ικανοποιήσουν την απαίτηση για ομογενοποίηση όλων των μετρήσιμων επιχειρησιακών μεγεθών που διαχειρίζονται οι μονάδες υγείας και την ενιαία διαχείριση των ασθενών.

24χ17 εκ., 264 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 005.7 (Πληροφοριακά συστήματα), 362.11 (Νοσοκομεία )
ISBN: 978-960-92645-3-2
ISBN (10ψήφιο): 960-92645-3-0
Βάρος: 0.3 κιλά
Εκδότης: Λαζακίδου
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Λαζακίδου, Αθηνά Α.
Η Αθηνά Λαζακίδου γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Αποφοίτησε το 1996 από το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο διάστημα 1997-2000 εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Βερολίνο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ιατρικής Πληροφορικής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Benjamin Franklin του Freie Universitaet Berlin. Το 2000-2002 εργάστηκε στη Λευκωσία ως Επισκέπτρια Λέκτορας στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στο διάστημα 2001-2002 έχει διδάξει επίσης στο Intercollege στο Campus Nicosia μαθήματα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών. Από τον Ιούνιο του 2002 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2002 ως τον Ιούνιο 2004 διδάσκει το μάθημα της Πληροφορικής και στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.