Ντζεμπέλ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ντζεμπέλ

Στους λόφους του Αλγερίου

Gilles Vincent

12.78€ -26% 9.46€

Tα μυστικά είναι θαμμένα βαθιά.

Μάρτιος 1960, Καβυλία (Αλγερία): ο νεαρός Γάλλος στρατιώτης Αντουάν Μπερτιέ μετράει τις μέρες της επιστροφής του στην πατρίδα. Αδημονεί να ξανασφίξει στην αγκαλιά του τη δίδυμη αδελφή του και τους γονείς του.

Λίγες μέρες αργότερα, στο πλοίο της επιστροφής, δίνει τέλος στη ζωή του. 

Σαράντα ένα χρόνια μετά, Μασσαλία: η αδελφή του αυτόχειρα ζητάει από τον Σεμπαστιέν Τουρέν, πρώην μπάτσο και νυν ιδιωτικό ντετέκτιβ, να ξεδιαλύνει το θάνατο του αδελφού της. Η έρευνα παίρνει απρόσμενη τροπή καθώς πρώην συμπολεμιστές του Μπερτιέ βρίσκονται νεκροί ο ένας μετά τον άλλον…

Ο ντετέκτιβ θα χρειαστεί να συνεργαστεί με την Αϊσά Σαντιά, τη γοητευτική αστυνόμο, καβυλιανής καταγωγής. Η συνάντησή τους θα είναι εκρηκτική, το ερωτικό στοιχείο ακαταμάχητο… Αναλαμβάνουν αμέσως δράση. Ανατρέχουν στα ίχνη της Ιστορίας…

Ο πόλεμος της Αλγερίας έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια, οι μνήμες στάζουν ακόμη αίμα, ο θάνατος ελλοχεύει παντού… 

Ένα συγκλονιστικό νουάρ μυθιστόρημα με φόντο την ατμοσφαιρική πόλη της Μασσαλίας με το Παλιό Λιμάνι, τις σκοτεινές γωνιές, τις ύποπτες ιστορίες, τα πολύβουα μπαρ και τους διαποτισμένους από έρωτες και πάθη δρόμους.

Ρίτα Κολαΐτη (Μεταφραστής)


Gilles Vincent

Gilles Vincent (Συγγραφέας)

Ο Ζιλ Βενσάν γεννήθηκε το 1958 στο Ισί-λε-Μουλινό. Η παράδοση της οικογένειάς του τον καθορίζει από μικρή ηλικία (ο παππούς του ήταν βουλευτής του Λαϊκού Μετώπου, σπουδαία φυσιογνωμία της Αντίστασης). Ως έφηβος μαγεύεται από τα βιβλία και τους φανταστικούς κόσμους. Έχει ήδη πάρει την απόφασή του: όταν μεγαλώσει θα αφηγείται κι αυτός ιστορίες. Στα είκοσί του, εγκαταλείπει τις σπουδές του και φεύγει για το Νότο: τον σαγηνεύει η πόλη της Μασσαλίας και αφιερώνεται ολοκληρωτικά στην «περιπέτεια των λέξεων». Έχει εκδώσει πολλά μυθιστορήματα τα οποία έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία αστυνομικής λογοτεχνίας. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν: Ντζεμπέλ (2014), όπου καταδύεται στον πόλεμο της Αλγερίας, Το φιλί του θανάτου (2015), όπου διεισδύει στον ισπανικό εμφύλιο, και Τρεις ώρες προτού χαράξει (2016).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
288
Βάρος:
0.438 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση