Ανισότητες και Δίκαιο
zoom in
14.91€ -28% 10.74€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602216132

  • Κατηγορίες:

    Νομική

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    Αλεξάνδρεια

Το φαινόμενο των ανισοτήτων γίνεται όλο και πιο επίκαιρο εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής και θεσμικής κρίσης που εκδηλώθηκε τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η ουσία της κρίσης συνίσταται στις τεκτονικές τριβές που προκαλεί η μετάβαση από το κεϋνσιανό κράτος της ελεγχόμενης αγοράς στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο της σχεδόν πλήρους απελευθέρωσής της.
Τα παραπάνω έχουν συνέπειες για το δίκαιο και το θεσμικό εποικοδόμημα. Οι αλλαγές βρίσκονται σε αναντιστοιχία με το προστατευτικό πλαίσιο που δημιούργησαν τα μεταπολεμικά συντάγματα, τα οποία αντανακλούν έναν διαφορετικό συσχετισμό κοινωνικών δυνάμεων, απείρως θετικότερο για τις δυνάμεις της εργασίας από τον σημερινό. Η μορφή που παίρνει η σύγκρουση αυτή αποτελεί το αντικείμενο του βιβλίου. Ο συνδυασμός της θεωρητικής προσέγγισης με την ανάλυση συγκεκριμένων περιπτώσεων προάγει τη μελέτη των νομικών προβλημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της αρχής της ισότητας, ειδικά στο πεδίο των δικαιωμάτων, το οποίο δοκιμάζεται ιδιαίτερα σήμερα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Καλτσώνης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Καλτσώνης γεννήθηκε το 1967 στον Πειραιά. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Το 1996 αναγορεύτηκε διδάκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών στην κοινωνιολογία του δικαίου. Πρόσφατα εκλέχτηκε λέκτορας στο Γενικό Τμήμα Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με αντικείμενο "Κράτος και Δίκαιο". Είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες καθώς και της Γραμματείας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων και εργασιών νομικοπολιτικού περιεχομένου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ξενοφών Ι. Κοντιάδης

Ξενοφών Ι. Κοντιάδης (Συγγραφέας)

Ο Ξενοφών Κοντιάδης γεννήθηκε το 1967 στη Χαϊδελβέργη. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και το Μόναχο. Δίδαξε από το 1998 στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και από το 2004 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου εκλέχθηκε το 2006 Καθηγητής και το 2010 Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Από το 2016 είναι Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου από το 2006. Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Institute for EuropeanConstitutional Sciences (Γερμανία) και Συντονιστής της Ερευνητικής Ομάδας "Constitution-Making and Constitutional Change" της International Association of Constitutional Law. Τακτικός αρθρογράφος στον ημερήσιο Τύπο. Ασκεί δικηγορία από το 1992 στο πεδίο του διοικητικού δικαίου και του δικαίου κοινωνικής ασφάλισης. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. www.contiades.gr
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Καλλιόπη Σπανού (Συγγραφέας)

Η Καλλιόπη Σπανού διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1989. Επίσης από το 1989 είναι Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη και έχει την ευθύνη του Κύκλου Σχέσεων Κράτους-Πολίτη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Γεραπετρίτης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χάρης Ν. Παπαχαραλάμπους (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Παπαστυλιανός (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Παπαστυλιανός είναι διδάκτωρ νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου και ειδικός επιστήμονας στον "Συνήγορο του Πολίτη". Πρόσφατες δημοσιεύσεις του αφορούν ζητήματα σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και τη θεωρία περί δικαιωμάτων του Habermas.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξανδρος Σακελλαρίου (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Σακελλαρίου είναι διδάκτωρ κοινωνιολογίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Σ. Κατρούγκαλος (Επιμέλεια)

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
200
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.309 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση