Αντίο, Κωνσταντινούπολη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αντίο, Κωνσταντινούπολη

Ayse Kulin

18.61€ -27% 13.59€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601648491

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Θέατρο

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    Πατάκη

Μια οικογένεια ζει τις τελευταίες ηµέρες της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας σ’ ένα αρχοντικό της Κωνσταντινούπολης, η οποία τελεί ήδη υπό κατοχή. Μέσα από την ιστορία του υπουργού Οικονοµικών της τελευταίας σουλτανικής κυβέρνησης, ενός διανοούµενου που νιώθει στριµωγµένος µεταξύ ενός κόσµου που γκρεµίζεται κι ενός καινούριου που µε κάθε κόστος διεκδικεί το µέλλον, εικονογραφείται η δραµατική πτώση µιας µεγάλης αυτοκρατορίας.
Η Κουλίν γράφει ένα µυθιστόρηµα-ποταµό, συνδυάζοντας µε µοναδικό τρόπο την Ιστορία µε τη µυθιστορηµατική πλοκή, και σκιαγραφεί τελικά µία ιστορία της Κωνσταντινούπολης συναρπαστική, αληθινή και απρόσµενα οικεία στους Έλληνες αναγνώστες. Η καταιγιστική ιστορία της κατάρρευσης της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας µετά τον Πρώτο Παγκόσµιο πόλεµο, ένα µυθιστόρηµα µεγάλου βάθους και συναισθηµατικής έντασης.

Ayse Kulin

Ayse Kulin (Συγγραφέας)

Μετά την αποφοίτησή της από το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων η Αϊσέ Κουλίν εργάστηκε ως συντάκτρια σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Για πολλά χρόνια υπήρξε καλλιτεχνική διευθύντρια και σεναριογράφος στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Αφού μετέφρασε αρκετές σημαντικές ξενόγλωσσες εκδόσεις, κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με μικρές ιστορίες το 1984. Μεταξύ των βραβείων με τα οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνεται κι αυτό του "καλύτερου καλλιτεχνικού διευθυντή" που της απένειμε η Ένωση Θεατρικών Συγγραφέων το 1989, το βραβείο διηγήματος Χαλντούν Τάνερ το 1996 και το βραβείο διηγήματος Σάιτ Φάικ το 1997. Η μυθιστορηματική βιογραφία της Αϊλίν Ντεβριμέλ Η γυναίκα της πρώτης σελίδας, που εκδόθηκε το 1997, απέσπασε τη διάκριση του "καλύτερου μυθιστορήματος", βραβεύτηκε από πολλά εβδομαδιαία και μηνιαία περιοδικά και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το 1998 κυκλοφόρησε το έργο της Πλατιοί Ορίζοντες, ενώ το 1999 το επόμενο έργο της Σεβνταλίνκα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θάνος Ζαράγκαλης (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
496
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.744 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση