Ο δρόμος της πνευματικότητας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο δρόμος της πνευματικότητας

ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ V

Jorge Bucay

24.38€ -27% 17.80€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608397637

  • Κατηγορίες:

    Ψυχολογία | Ψυχανάλυση

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    Opera

`Η γνώση του πνεύματος, όπως και της ζωής, αλλάζει διαρκώς. Είναι πολύ πιθανό, όταν φτάσουμε στο τέλος να αντιληφθούμε πως ακόμα δεν έχουμε καταλάβει την αρχή. Για να συνεχίσουμε την πορεία μας, θα πρέπει να δεχτούμε ταπεινά αυτό το παράδοξο`.
`Αυτό συμβαίνει με τα προσωπεία. Την ενέργεια που ξοδεύουμε για να κρύψουμε την αλήθεια δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να ζήσουμε τη ζωή μας - πόσο μάλλον για να ζήσουμε ευτυχείς. Αυτή η φθορά προκαλεί τη χρόνια ενόχληση του ανικανοποίητου και οδηγεί πάντα σε μια συμπεριφορά τοξική και αυτοκαταστροφική, που πολλές φορές παίρνει τη μορφή ασθένειας (σωματικής ή ψυχικής), η οποία μπορεί να εκδηλωθεί με μια βίαιη έκρηξη, ακατανόητη για όλους.
Μετά απ` όλα αυτά, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι ο πνευματικός δρόμος - μια πορεία που σχεδιάστηκε για να μας οδηγήσει στον πυρήνα της ύπαρξής μας - μπορεί να λειτουργήσει ως φάρμακο ή ακόμη και ως μέσο προστασίας από τέτοιες διαδικασίες. Είναι πολύ δύσκολο - σχεδόν αδύνατον - να παραμείνουμε υγιείς όταν ζούμε `ανειλικρινώς`, κι αν αυτό ισχύει για το πνευματικό επίπεδο, ισχύει ακόμη περισσότερο για το ψυχικό. Η ψυχή μας ανοίγει, μας αποδέχεται και βρίσκει γιατρειά όταν κάνει πέρα τις τεχνητές πόζες και τους ψεύτικους ρόλους.`
Αυτό είναι το πέμπτο και τελευταίο `ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ` του αργεντινού ψυχιάτρου, απόσταγμα της πιο ώριμης και κατασταλαγμένης περιόδου της ζωής του. Ο δρόμος της πνευματικότητας σηματοδοτεί το τέλος μιας διαδρομής, η οποία, στην κορύφωσή της, στρέφεται στην αναζήτηση του άυλου και του υπερβατικού, στην προσπάθεια του ανθρώπου να απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες και τις προκαταλήψεις.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Jorge Bucay

Jorge Bucay (Συγγραφέας)

Ο Χόρχε Μπουκάι (Jorge Bucay) γεννήθηκε το 1949 στο Μπουένος Άιρες (Αργεντινή). Γιατρός και ψυχοθεραπευτής της σχολής Γκεστάλτ, ειδικεύτηκε στη θεραπεία των νοητικών ασθενειών εργαζόμενος αρχικά σε νοσοκομεία και κλινικές και, εν συνεχεία, δίνοντας διαλέξεις σε ιδρύματα, κολέγια, θέατρα, καθώς και σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Μονίμως και παντού προσκεκλημένος, προσπαθεί να παρίσταται σε μαθήματα, σεμινάρια και συνέδρια στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη Χιλή, το Μεξικό, τις Η.Π.Α, την Ιταλία, την Ισπανία... Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγγραφή, είδε τα περισσότερα βιβλία του να μεταφράζονται στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου και να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις λίστες των ευπώλητων.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνα Επισκοποπούλου (Μεταφραστής)

Η Κωνσταντίνα Επισκοποπούλου γεννήθηκε στη Ζάκυνθο, τον Μάιο του 1953. Σπούδασε αρχικά αγγλική και ελληνική φιλολογία, και αργότερα φιλοσοφία, παιδαγωγική και ψυχολογία, με ειδίκευση στην ψυχολογία. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού (Master) στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, με ειδική εκπαίδευση στην ομαδική ανάλυση και την οικογενειακή θεραπεία, την ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, την ομαδική θεραπεία και τη συμβουλευτική γάμου και οικογένειας.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
408
Βάρος:
0.571 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση