Ρήξη ή ενσωμάτωση;
zoom in
17.04€ -27% 12.44€

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε το φθινόπωρο του 1988. Τότε ακριβώς έπρεπε να ακουστεί δημόσια μια φωνή εναντίον της πορείας ενσωμάτωσης του ΚΚΕ.
Πέρασαν έκτοτε 25 χρόνια. Το πλέγμα σεκταρισμού-οπορτουνισμού της ηγεσίας του ΚΚΕ συνέχισε να αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη του κινήματος. Οι ανανεωτές της διάσπασης του 1968, μέσα από ευρωκομμουνιστικές αυταπάτες, ανακατατάξεις και διασπάσεις, κατέληξαν στη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα είναι αξιωματική αντιπολίτευση.
Από το 1988 πραγματοποιήθηκαν ριζικές αλλαγές στον κόσμο και στη χώρα μας. Τα παλαιά προβλήματα παραμένουν, έχοντας γίνει οξύτερα, και νέα έχουν εμφανιστεί στην ιστορική σκηνή. Και γι` αυτό, το ερώτημα που αποτελεί τον τίτλο του βιβλίου είναι τραγικά επίκαιρο σήμερα. Το βιβλίο, στην ανανεωμένη και βελτιωμένη του 4η έκδοση, φιλοδοξεί να ανταποκριθεί σε ερωτήματα και παλαιότερων και, προπαντός, των νέων αγωνιστών της Αριστεράς. Ένα βιβλίο δεν αλλάζει μια εδραιωμένη κατάσταση. Όμως ένα βιβλίο και ταυτόχρονα πολλά βιβλία με παρόμοια αγωνία και κατεύθυνση θα συμβάλουν στη συζήτηση που διεξάγεται στους χώρους της Αριστεράς. Όπως έλεγε ο Μαρξ, «οι ιδέες γίνονται υλική δύναμη όταν γίνουν κτήμα των μαζών».


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ευτύχης Ι. Μπιτσάκης

Ευτύχης Ι. Μπιτσάκης (Συγγραφέας)

Ο Ευτύχης Μπιτσάκης γεννήθηκε το 1927 στο Κάδρος της Κρήτης. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Θεωρητική Φυσική και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Είνα διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Paris VIII διδάκτωρ Επικρατείας της Γαλλίας. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα (1976), εργάσθηκε ως ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Ως μαθητής, ο Ευτύχης Μπιτσάκης πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμέςτης ΕΠΟΝ. Στη διάρκεια του εμφυλίου καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση για πολιτική δράση. Τον Απρίλιο του 1967 βρισκόταν στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας πήρε ενεργό μέρος στο αντιδικτατορικό κίνημα της Δυτικής Ευρώπης, ως μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και της Αντιδικτατορικής Επιτροπής του Παρισιού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
360
Διαστάσεις:
24x16
Βάρος:
0.755 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση