Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σεξουαλικότητες: Απόψεις, μελέτες και βιώματα στον κυπριακό και ελληνικό χώρο

No Cover
Μετά από πολλά χρόνια αφάνειας ή περιθωριοποίησης, το θέμα της -μη ετεροφυλόφιλης- σεξουαλικότητας, άρχισε να εμφανίζεται ως αντικείμενο επιστημονικής μελέτης και κοινωνικού διαλόγου και στον Κυπριακό και Ελλαδικό χώρο. Έχοντας επίγνωση της τεράστιας σημασίας που έχει η εμπειρική τεκμηρίωση και ανάλυση δεδομένων για τις εμπειρίες και ανάγκες της ΛΟΑΤ κοινότητας, και η μελέτη του κοινωνικοπολιτικού κλίματος και των εξελίξεων υπό το πρίσμα συνεκτικών θεωρητικών μοντέλων, οι επιμελητές του παρόντος τόμου επιχειρούν μια σύνθεση των ευρημάτων των πρώτων συστηματικών μελετών για θέματα μη-ετεροφυλόφιλων μορφών σεξουαλικότητας. Προσκαλούν ερευνητές, ακαδημαϊκούς, και ακτιβιστές από Κύπρο και Ελλάδα που έχουν εμπλοκή ή ενδιαφέρον σε έρευνα για θέματα σεξουαλικότητας να συμβάλουν σε μια πολυθεματική συλλογή που περιλαμβάνει προσεγγίσεις από ποικίλους κλάδους, όπως κοινωνιολογία, ψυχολογία, νομική, ανθρωπολογία και σπουδές φύλου, λαμβάνοντας υπόψη τη διαστρωμάτωση της σεξουαλικότητας ανά τάξη, φυλή, φύλο, θρησκεία, ηλικία, υπό την προοπτική της queer θεωρίας και όχι μόνο.

To βιβλίο μπορεί να λειτουργήσει ποικιλοτρόπως: Τα 12 προσεκτικά επιλεγμένα κεφάλαια και ο επίλογος προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες τόσο στον αναγνώστη που το παίρνει στα χέρια του από προσωπικό ενδιαφέρον, όσο και στον ερευνητή, μελετητή και επαγγελματία. Παρέχουν έως πρόσφατα δυσεύρετο στον ελληνόφωνο χώρο διδακτικό υλικό για μαθήματα σε κλάδους που αφορούν την υγεία και τη σεξουαλικότητα· αποτελούν πηγή πληροφόρησης για ερευνητές και φοιτητές σε διάφορους κλάδους όπως κοινωνιολογία, ψυχολογία, και κοινωνικές επιστήμες· και, καθώς περιέχουν στοιχεία για την τρέχουσα πρακτική και τα κινήματα στο χώρο των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων, αποτελούν σημείο αναφοράς για επαγγελματίες και ακτιβιστές στο χώρο, και για νομοθέτες και δημιουργούς πολιτικής που έχουν ενδιαφέρον για την αποκατάσταση των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων ως ανθρώπινα δικαιώματα.

Ευχόμαστε καλή ανάγνωση!

24χ17 εκ., 415 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Συλλογή Άρθρων
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 306.766 (Ομοφυλοφιλία), 306.77 (Σεξουαλική συμπεριφορά), 306.7 (Φύλο)
Άλλα πρόσωπα: Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς (Επιμελητής) , Μαργαρίτα Καψού (Επιμελητής) , Επαμεινώνδας Επαμεινώνδα (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-9423-11-3
ISBN (10ψήφιο): 960-9423-11-6
Βάρος: 0.867 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
34.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.26
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Άννα Αποστολίδου είναι διδάκτορας κοινωνικής ανθρωπολογίας στο University College του Λονδίνου.

Η Μαρία Γκασούκα είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και ερευνήτρια θεμάτων Κοινωνικού Φύλου. Διδάσκει Λαογραφία και Λαϊκό Πολιτισμό καθώς και Γυναικείες Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο Δρ. Επαμεινώνδας Επαμεινώνδα είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Cambridge και κατέχει μεταπτυχιακό από το Imperial College του Λονδίνου και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Manchester. Έχει διδάξει για 12 χρόνια (6 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και 6 στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας/Intercollege) και έχει εργαστεί για 7 χρόνια σε ερευνητικές θέσεις σε μη-πανεπιστημιακούς οργανισμούς. Είναι μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού από το 1996 και κατά την περίοδο Ιούνιος 2009-Ιούνιος 2011 ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου. Συμμετείχε σε πληθώρα σεμιναρίων, εκπαιδευτικών εργαστηρίων και ερευνητικών εργασιών για θέματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με θέματα αντιλήψεων και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και την περίοδο 2006 και 2007 ήταν εκπαιδευτής καθηγητών και δασκάλων στα επιμορφωτικά σεμινάρια που προσφέρει το Υπουργείο Παιδείας για τη Διαφυλική Αγωγή στην εκπαίδευση. Μαζί με την Ελένη Νεοκλέους και τη Μαρία Τιγγιρίδου συνέγραψαν οδηγό-βοήθημα εκπαιδευτικού για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο.

Ο Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς είναι κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, Κοινωνικών Επιστημών και Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής Αξιολόγησης Κλινικής Έρευνας στα Φάρμακα Ανθρώπινης Χρήσης στην Κύπρο και εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Κοινωνικών Φαινομένων RUBSI (www.rubsi.org).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.