Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μαθήματα βάσεων δεδομένων
(Μία αναλυτική προσέγγιση με λυμένα παραδείγματα και ασκήσεις)
Συγγραφέας:   Βασίλης Βερύκιος


No Cover
Πρόλογος

Το βιβλίο αυτό περιέχει μία εισαγωγή στην θεωρία και στην πρακτική των συστημάτων βάσεων δεδομένων. Εστιάζει κυρίως σε θέματα που αφορούν στον σχεδιασμό εάν και προχωράει στην κάλυψη θεμάτων υλοποίησης και διαχείρησης των βάσεων δεδομένων. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η παρουσίαση πολλών λυμένων παραδειγμάτων και ασκήσεων που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην κατανόηση και στην αφομοίωση των εννοιών.

Το υλικό του βιβλίου προορίζεται για ένα εξαμηνιαίο εισαγωγικό μάθημα που αφορά στις βάσεις δεδομένων για προπτυχιακά προγράμματα σπουδών σχολών θετικών και κοινωνικών επιστημών. Έχει ήδη χρησιμοποιηθεί και δοκιμαστεί τα τελευταί δεκαπέντε χρόνια στη διδασκαλία τόσο προπτυχιακών όσο και μεταπτυχιακών μαθημάτων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε το υλικό αυτό ακόμα περισσότερο τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο ενώ πιστεύουμε ότι στην παρούσα του μορφή το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει στην κατανόηση των βασικών εννοιών και ζητημάτων που σχετίζονται με τον τομέα Βάσεων Δεδομένων. Ελπίζουμε επίσης ότι θα σας φέρει πιο κοντά στο πολύ ενδιαφέρον και διαχρονικό αντικείμενο της διαχείρισης των δεδομένων που τα συστήματα των βάσεων δεδομένων υπηρετούν τα τελευταία πενήντα χρόνια!

Βασίλειος Σπ. Βερύκιος
Αναπλ. Καθηγητής ΕΑΠ
Πάτρα, Μάιος 2014

24χ17 εκ., 173 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 005.74 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Βάσεις δεδομένων)
ISBN: 978-960-418-438-5
ISBN (10ψήφιο): 960-418-438-5
Βάρος: 0.389 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
11.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.