Illuminatus: Λεβιάθαν
zoom in
17.00€ -27% 12.41€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605212452

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    Αίολος

...Φυσικά, το λεγόμενο Εθνικό Χρέος δεν είναι τίποτε άλλο από το χρέος που οφείλουμε στους τραπεζίτες που «δάνεισαν» αυτά τα χρήματα [στο Κράτος] αφού πρώτα [αυτό] είχε την καλοσύνη να τους κάνει την πίστωση που τους επέτρεψε να του κάνουν αυτό το δάνειο... Το σύστημα έχει μόνο ένα πλεονέκτημα: Κάνει τους τραπεζίτες πλουσιότερους κάθε χρόνο. Κανείς άλλος, από τον καπιταλιστή «μεγιστάνα της βιομηχανίας» μέχρι τον ανθρακωρύχο, επ` ουδενί δεν κερδίζει από αυτό, και όλοι πληρώνουν φόρους έναντι τόκων, που κάνουν τους τραπεζίτες πλουσιότερους...
Τα παραπάνω -που, είναι αλήθεια, κάτι μας θυμίζουν- ποια σχέση μπορεί να έχουν με τους Ιλουμινάτους και την παγκόσμια διακυβέρνηση; Και ο Λεβιάθαν τι ρόλο παίζει σ` αυτό; Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε το μυθικό πολυπλόκαμο τέρας της Αγίας Γραφής, πολλοί επίσης γνωρίζουν το βιβλίο του Χομπς με αυτόν τον τίτλο, εσχάτως δε ξανακούσαμε τη λέξη ως ονομασία του ενεργειακού «οικοπέδου» των Ισραηλινών στην ανατολική Μεσόγειο και ο ανά χείρας «Λεβιάθαν» κλείνει την Τριλογία Illuminatus! και μας αποκαλύπτει, μέσα από πολλές ανατροπές, ποιος κρύβεται πίσω από μια τεράστια ανά τον κόσμο συνωμοσία.
Εν τέλει, ποιος είναι ο Λεβιάθαν;


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώργος Μπαρουξής (Μεταφραστής)


Robert Anton Wilson

Robert Anton Wilson (Συγγραφέας)

Ο Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1932 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Υπήρξε συνεργάτης του περιοδικού Playboy από το 1966 έως το 1971. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως φουτουριστή, συγγραφέα και stand-up κωμικό. Έχει γράψει αρκετά μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων την "Τριλογία της Γάτας του Σρέντινγκερ", που χαρακτηρίστηκε ως το πιο "επιστημονικό" από όλα τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, αλλά και πολλά έργα φουτουριστικής ψυχολογίας και "αντάρτικης οντολογίας". Μαζί με τον Ρόμπερτ Σία έχει γράψει το βιβλίο "Οι Πεφωτισμένοι - Τριλογία", το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία μυθιστορήματα της αμερικανικής underground λογοτεχνίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
3 από 3
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
368
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.556 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση