Illuminatus: Το χρυσό μήλο
zoom in
17.00€ -27% 12.41€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605212414

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Αίολος

Το μήλο είναι το μόνο φρούτο που συμβολίζει τόσα πολλά. Είναι γνωστό `το μήλο του Αδάμ`, τα μήλα των Εσπερίδων και το πιο διάσημο απ` όλα, το μήλο που έδωσε ο Πάρις στην καλλίστη, δηλαδή στην ωραιότερη, που εξελίχθηκε, όμως, στο `μήλον της Έριδος`, συνώνυμο του πολέμου.
Το μήλο πέρασε απ` το Βυζάντιο, απ` τον Γουλιέλμο Τέλο, τον Νεύτωνα, τη Χιονάτη, τη Νάρνια, τη Φρουτοπία, το αναγνωστικό της Α` Δημοτικού και έφτασε, έστω και δαγκωμένο, στους υπολογιστές της Apple. Και τώρα να το και μέσα στις συνωμοσίες των Ιλουμινάτων.
Είναι αλήθεια ότι κόβοντας ένα μήλο στη μέση, εμφανίζεται ένα πεντάκτινο αστέρι στο κέντρο του.
Τι σχέση, λοιπόν, μπορεί να έχει ένα μήλο, έστω και χρυσό, με τον Νόμο των Πέντε και τους πέντε Πρώτους Ιλουμινάτους;
Ποιος το κρατά, σε ποιον το δίνει και ποιος κερδίζει; Θα δούμε...
Οι Ρόμπερτ Σι και Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον συνεχίζουν την αποδόμηση των πάντων και μας παρασύρουν ακόμη πιο βαθιά στη συνωμοσία για την επίτευξη της Συντέλειας του Κόσμου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώργος Μπαρουξής (Μεταφραστής)


Robert Anton Wilson

Robert Anton Wilson (Συγγραφέας)

Ο Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1932 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Υπήρξε συνεργάτης του περιοδικού Playboy από το 1966 έως το 1971. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως φουτουριστή, συγγραφέα και stand-up κωμικό. Έχει γράψει αρκετά μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων την "Τριλογία της Γάτας του Σρέντινγκερ", που χαρακτηρίστηκε ως το πιο "επιστημονικό" από όλα τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, αλλά και πολλά έργα φουτουριστικής ψυχολογίας και "αντάρτικης οντολογίας". Μαζί με τον Ρόμπερτ Σία έχει γράψει το βιβλίο "Οι Πεφωτισμένοι - Τριλογία", το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία μυθιστορήματα της αμερικανικής underground λογοτεχνίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2 από 3
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
352
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.532 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση