Illuminatus: Το μάτι της πυραμίδας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Illuminatus: Το μάτι της πυραμίδας

Robert Anton Wilson

Robert Shea

18.00€ -27% 13.14€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605212391

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2012

  • Εκδότης

    Αίολος

Ποια σχέση έχει η δολοφονία του Κένεντι με ένα υπερσύγχρονο χρυσοκίτρινο υποβρύχιο και τη χαμένη Ατλαντίδα; Ή, ποια σχέση μπορεί να έχει ο Ντίλινγκερ και άλλοι γκάνγκστερ της Αμερικής της ποτοαπαγόρευσης και του οικονομικού κραχ με τους αναρχικούς και τα παιδιά των λουλουδιών; Ή, γιατί το χαρτονόμισμα του δολαρίου έχει εικονογραφημένα σύμβολα που αποκρυπτογταφούνται; Μήπως οι πρώτοι Ιλουμινάτοι ήταν Άραβες; Στα πρόθυρα ενός νέου παγκόσμιου πολέμου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.
Η Τριλογία Illuminatus! ασχολείται μ` όλ` αυτά που βρίσκονται πίσω απ` τη βιτρίνα, αποδομώντας την παγκόσμια ιστορία και προτρέποντας σε μια άλλη ανάγνωσή της. Ένα τολμηρό, απολαυστικό μυθιστόρημα σε τρεις συνέχειες, προπομπός δημοφιλών έργων όπως `Το Εκκρεμές του Φουκώ`, `Ο Κώδικας Ντα Βίντσι`, το V for Vendetta, τα X-Files και το Lost, που ανακατεύει την επιστημονική φαντασία με την ψυχεδέλεια, τη ροκ μουσική με τη μαγεία, την κάθε είδους ιδεολογία με τη συνωμοσία - εν τέλει ένα αναρχούμενο μανιφέστο που προβληματίζει και διασκεδάζει συγχρόνως.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώργος Μπαρουξής (Μεταφραστής)


Robert Anton Wilson

Robert Anton Wilson (Συγγραφέας)

Ο Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1932 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Υπήρξε συνεργάτης του περιοδικού Playboy από το 1966 έως το 1971. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως φουτουριστή, συγγραφέα και stand-up κωμικό. Έχει γράψει αρκετά μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων την "Τριλογία της Γάτας του Σρέντινγκερ", που χαρακτηρίστηκε ως το πιο "επιστημονικό" από όλα τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, αλλά και πολλά έργα φουτουριστικής ψυχολογίας και "αντάρτικης οντολογίας". Μαζί με τον Ρόμπερτ Σία έχει γράψει το βιβλίο "Οι Πεφωτισμένοι - Τριλογία", το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία μυθιστορήματα της αμερικανικής underground λογοτεχνίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1 από 3
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
438
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.659 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση