Εκεί όπου ανθίζουν οι υάκινθοι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εκεί όπου ανθίζουν οι υάκινθοι

Jhumpa Lahiri

Καλκούτα, δεκαετία του 1960. Ο Ουντάγιαν και ο Σουμπάς είναι δυο αχώριστα αδέρφια. Μεγαλώνοντας, όμως, ακολουθούν διαφορετικές πορείες. Ο Ουντάγιαν, παρορμητικός και μαχητικός, εντάσσεται στο μαοϊκό κίνημα και παλεύει με πάθος ενάντια στις ανισότητες και την αδικία της μετα-αποικιακής Ινδίας. Ο Σουμπάς, πιο φρόνιμος και φιλήσυχος, εγκαταλείπει την πατρίδα του για να σπουδάσει στην Αμερική.
Όλα όμως θα ανατραπούν από τη δραματική εκτέλεση του Ουντάγιαν. Ο μεγάλος αδερφός αναγκάζεται να επιστρέψει εσπευσμένα στη γενέτειρά του και να πάρει τολμηρές αποφάσεις για τη νεαρή χήρα που είναι έγκυος.
Η βραβευμένη με το Pulitzer Jhumpa Lahiri συνθέτει ένα συναρπαστικό, βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για τη μοίρα και τη θέληση, την εξορία και την επιστροφή.

Σταυρούλα Αργυροπούλου (Μεταφραστής)


Jhumpa Lahiri

Jhumpa Lahiri (Συγγραφέας)

Η Τζούμπα Λαχίρι γεννήθηκε από Ινδούς μετανάστες στην Αγγλία. Σήμερα ζει στην Νέα Υόρκη. Mε το πρώτο της βιβλίο "Διερμηνέας ασθενειών" πήρε το βραβείο Pulitzer 2000 στην κατηγορία της λογοτεχνίας. Το βιβλίο μεταφράστηκε σε 29 γλώσσες και έγινε παγκόσμιο best-seller. Για το ίδιο βιβλίο, εκτός από το Πούλιτζερ, πήρε και τα εξής βραβεία: New Yorker - βραβείο πρώτου βιβλίου και βραβείο PEN/Hemingway. Δημοσιεύει πολύ συχνά σε εφημερίδες και περιοδικά της Αμερικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
504
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.756 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση