Ο άλλος Λάζαρος
zoom in
14.40€ -27% 10.51€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605040994

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    Νεφέλη

Ο Λάζαρος είναι ένας άνθρωπος φτωχός και αθώος. Τόσο αθώος που χάνει δουλειά και σπίτι και περιφέρεται άστεγος με τη γυναίκα του, έχοντας δώσει την έφηβη κόρη του ως αντάλλαγμα για τα χρέη που τον πνίγουν. Τόσο φτωχός που δεν μπορεί ούτε να διαμαρτυρηθεί για τις συμφορές και τις αδικίες. Μόνο σωπαίνει. Μέχρι που του δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να μιλήσει, να εκδικηθεί, να διεκδικήσει. Μια δεύτερη ζωή. Και μια τρίτη. Πόσο χρειάζεται ένας άνθρωπος για να βρει τη φωνή που έχει χάσει;
`Ο τελώνης του παρέδωσε δυο-τρία χαρτιά με υπογραφές και σφραγίδες. Διαταγή πληρωμής. Κατάσχεση. Τρεις μέρες προθεσμία. Έστεκε όρθιος και παρίστανε πως διάβαζε κάτι χθεσινές εφημερίδες. Ο πλούσιος είχε καρφώσει τα μάτια στην πόρτα και περίμενε. Ο Λάζαρος ήξερε τι περίμενε και ήξερε επίσης πως έπρεπε κανονικά να τον πετάξει έξω. Ωστόσο αποφάσισε να δει πού θα πήγαινε το πράγμα.
Όταν ήταν ώρα για μεγάλες αποφάσεις, ο Λάζαρος το έσκαγε από την πίσω πόρτα και άφηνε κάποιον άλλο Λάζαρο να παρακολουθεί στη θέση του`.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σοφία Αυγερινού

Σοφία Αυγερινού (Συγγραφέας)

Η Σοφία Αυγερινού γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά, φιλοσοφία του δικαίου και γερμανική λογοτεχνία. Έχει εργαστεί ως δικηγόρος, εκπαιδευτικός και μεταφράστρια. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. Το 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα, "Το χρονικό μιας Διαβολούπολης" (Βιβλιοπωλείο της Εστίας), και το 2014 δημοσίευσε το μυθιστόρημα "Ο άλλος Λάζαρος" (Νεφέλη), που ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2015 του περιοδικού Κλεψύδρα. (φωτ. Χρήστος Χρυσόπουλος)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
232
Διαστάσεις:
20x13
Βάρος:
0.315 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση