Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το ολυμπιακό ιδεώδες
(Παγκόσμια κρίση και προοπτικές)
Συγγραφέας:   Κωνσταντίνα Γογγάκη


Offer

Το Ολυμπιακό Ιδεώδες διέρχεται σήμερα κρίση εκ των πραγμάτων, διέρχεται, όμως, κρίση και από το πνεύμα της εποχής. Ο πολιτικός ανταγωνισμός που αναπτύσσεται μεταξύ των χωρών, το οικονομικό δέλεαρ έτσι όπως προβάλλεται από τον υλικό πολιτισμό, η τεχνολογική εξειδίκευση η οποία αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως animal machine κατά την ορολογία του Καρτέσιου, και μάλιστα βιονικό, έχουν ως αποτέλεσμα την διαμόρφωση ενός ανθρώπου μονοσήμαντου, κατά τον ορισμό του Μαρκούζε, και την φθορά και την απαξίωση της ολυμπιακής ιδέας ως αξίας. Το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας υπονομεύεται από το ωφελιμιστικό και εγωκεντρικό πνεύμα της σύγχρονης τεχνοκρατικής κοινωνίας, αλλά έχει σχέση και με την ίδια την πολιτική κοινωνία. Η τάση προς επιλογές αναίρεσης των αρχών του ευ αγωνίζεσθαι διαμορφώνεται από την παρεχόμενη προς τους νέους παιδεία που υποστηρίζει τον γρήγορο και εύκολο πλουτισμό και την με οποιοδήποτε τίμημα προβολή των ανθρώπων. Ο αθλητισμός, κατ΄ επέκταση και οι αθλητές, δεν αποκόπτονται από το κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον, συνεπώς και από τις αξίες που διέπουν την ζωή της πολιτικής κοινωνίας. Παρά τις επιφυλάξεις, υπάρχουν, ωστόσο, μηνύματα σθεναρής κριτικής, η οποία αποβλέπει στην διάσωση των θεμελιωδών αξιών, στην αποδοκιμασία των αρνητικών φαινομένων του σύγχρονου αθλητισμού, στον έλεγχο της απληστίας αλλά και της μονομέρειας, στην αντικατάσταση των προτύπων επιτυχίας από πρότυπα αξίας και στον σεβασμό της ανθρώπινης δισυπόστατης φύσης.


24χ17 εκ., 537 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 301 (Κοινωνιολογία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις)
ISBN: 978-960-01-16090
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1609-1
Βάρος: 1.116 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
35.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γογγάκη, Κωνσταντίνα
Η Κωνσταντίνα Γογγάκη γεννήθηκε στην Αλεπού Κερκύρας. Σπούδασε Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής στην ΕΑΣΑ (ΤΕΦΑΑ) Αθηνών, καθώς και Νεοελληνική και Βυζαντινή Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι δύο φορές Υπότροφος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, όπου και ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της. Παρακολούθησε Μεταπτυχιακές Σπουδές Δραματικής Ποίησης στο Κλασικό Τμήμα και Φιλοσοφίας στη Β΄ έδρα Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε επίσης στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος και Ιστορία της Τέχνης στο Τμήμα Νορβηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης. Από το 1997 είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 1999, εκλεγείσα διδάσκει ως Λέκτορας "Φιλοσοφία του Αθλητισμού" στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.