Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το χρονολόγιο ενός εγκληματολόγου
Συγγραφέας:   Γιάννης Α. Πανούσης


Το χρονολόγιο ενός εγκληματολόγου
Ο κύκλος κλείνει. Τριάντα πέντε (35) χρόνια στο Πανεπιστήμιο (19 χρόνια στη Νομική Σχολή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και 16 χρόνια στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) δίδαξα μαθήματα όλου του φάσματος των Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών (Εγκληματολογία, Σωφρονιστική, Ανακριτική, Ειδικό Ποινικό, Κατασκευή της βίας και της εγκληματικότητας στα ΜΜΕ, Η εικόνα του εγκληματία, Αντεγκληματική Πολιτική κ.ά.).
Τα έφερε έτσι η ζωή ώστε από τον Ιούνιο του 2012, με την ιδιότητα του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, επιχειρώ -μέσα από τις ομιλίες, επίκαιρες ερωτήσεις και άλλες κοινοβουλευτικές διαδικασίες- να πείσω τον πολιτικό κόσμο για την ανάγκη αναβάθμισης της Αντεγκληματικής Πολιτικής στη χώρα μας.
Και με δικές μου εισηγήσεις ψηφίστηκε ο Ν 4139/13 που αφορά στις εξαρτησιογόνες ουσίες και ελπίζω σύντομα να ψηφιστεί και ο νέος σωφρονιστικός κώδικας [για τον οποίο είχα δουλέψει στην Ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης μαζί με άλλους εξαίρετους συναδέλφους και μου δόθηκε η ευκαιρία τόσο κατά τη διάρκεια της Σύνταξης της Έκθεσης της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Σωφρονιστικό Σύστημα (2011) όσο και κατά τη διάρκεια της Ειδικής Επιτροπής του Σωφρονιστικού Κώδικα της Βουλής (2012-13) να συμβάλλω σε μια δεύτερη ανάγνωση και βελτίωση των κειμένων]. [...]

(από τον πρόλογο της έκδοσης)

24χ17 εκ., 296 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 364 (Εγκληματολογία)
ISBN: 978-960-5622-23-8
ISBN (10ψήφιο): 960-562-238-6
Βάρος: 0.624 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
23.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.55
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Πανούσης, Γιάννης Α.
Ο Γιάννης Απ. Πανούσης είναι καθηγητής εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει διευθυντής του Εργαστηρίου Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Θράκης (1985-1997), Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (1994-1997) και Γ. Γ. Απόδημου Ελληνισμού, και έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό ενώ αρθρογραφεί συχνά στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συμμετείχε στη Διοικούσα Επιτροπή του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι πρόεδρος του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών από την ίδρυσή του (1996) και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων. Είναι ο ιδρυτής του περιοδικού "Χρονικά" του Εργαστηρίου Εγκληματολογικών Επιστημών του Δ.Π.Θ. και ιδρυτής και διευθυντής της σειράς "Εγκληματο-λογικά".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.