Τριαντάφυλλα κι αγκάθια της Κωνσταντινούπολης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τριαντάφυλλα κι αγκάθια της Κωνσταντινούπολης

Μηνάς Ιωακειμόπουλος

15.00€ -10% 13.50€

Οι δεκαετίες του `50, `60, `70 ήταν καθοριστικές για τους Ρωμιούς της Πόλης, όσον αφορά το θέμα της παραμονής ή της αποχώρησής τους από την ιδιαίτερή τους πατρίδα. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955. Το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου, οι περισσότερες οικογένειες -ανάμεσα στα συντρίμμια που άφησε ο `εφιάλτης` που πέρασε εκείνη τη νύχτα- μετρούσαν τι έχασαν και τι τους απέμεινε. Ανάμεσά τους κι αυτή του Αναστάση και της Αργυρής.
Ο μικρός τους γιος, ο Μηνάς, αισθάνθηκε ότι τα τριαντάφυλλα που είχε αποκτήσει μέχρι τότε, άρχισαν να γίνονται αγκάθια... Και ήταν μόλις επτά χρονών...
`- Εσύ δεν είσαι η κόρη του καπετάνιου; Τόσα χρόνια σε κυνηγούσα κι όλο μου ξέφευγες ομορφούλα! Για να δούμε τώρα που θα μου πας;
...Δίχως να σκεφτώ, πήρα φόρα και, όπως ήμουν πίσω του, τον έσπρωξα με όλη μου τη δύναμη στην πλάτη, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να κολλήσει με τα μούτρα στον τοίχο. Πιστεύω ότι δεν κατάλαβε τι έγινε. Τον είδα να χτυπά με δύναμη στον τοίχο και να σωριάζεται σαν άδειο τσουβάλι....`.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μηνάς Ιωακειμόπουλος

Μηνάς Ιωακειμόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Μηνάς Ιωακειμόπουλος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Μαρτίου του 1948. Φοίτησε στο Γυμνάσιο της Μεγάλης του Γένους Σχολής, αποφοίτησε από το Ζωγράφειο στην Κωνσταντινούπολη, και συνέχισε τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή Χάλκης. Από το 1967 μέχρι τον Αύγουστο του 2005 ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μουσική, ενώ από το 1975 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος σε ασφαλιστική εταιρία. Με τη σύζυγό του, Ολυμπία, απέκτησαν δύο κόρες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
400
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.603 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση