Ο μεσολαβητής
zoom in
16.50€ -27% 12.05€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602189191

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    Κριτική

Από ένα απόλυτο μηδέν έγινε κραταιός. Και τόσο πολυάσχολος ώστε δεν βρήκε ποτέ τον χρόνο να αναρωτηθεί, τι πραγματικά χρωστούσε για όλα τα αποκτήματά του... και σε ποιον!


Ο ιατρικός επισκέπτης Αριστείδης Μαλλιαγκάκης είναι άσχημος, πάμφτωχος και άτυχος, ύπαρξη στερημένη από γέννας. Ώσπου συναντά εκείνον τον μυστηριώδη, ιδιότροπο και κυκλοθυμικό, αλλά επιτέλους γενναιόδωρο, γέρο βοτανολόγο που κρύβει στο βαλιτσάκι του τον πιο σπουδαίο θησαυρό: ένα άγνωστο ελιξήριο, σπάνιο γέννημα της φύσης, που μπορεί να γιατρέψει ετοιμοθάνατους. Και γίνεται ο μεσολαβητής. Με το ελεύθερο, μάλιστα, να πουλάει τη θαυματουργή ουσία όσο ακριβά θέλει, κρατώντας τις εισπράξεις για τον εαυτό του!


Η συμφωνία έχει ήδη ολοκληρωθεί. Πλούτος, δύναμη και επιρροή δέχονται γρήγορα τον νέο άνδρα στη μεγάλη προστατευτική τους αγκαλιά... όμως, από την άλλη, κάτι μεταμορφωμένο σε σκιά καραδοκεί, ενόσω σταδιακά αυτός μεταμορφώνεται...


Ο συγγραφέας προσφέρει στον αναγνώστη ό,τι ακριβώς και ο απόκοσμος φυσιοδίφης στον μεσολαβητή ήρωά του: τα απαραίτητα εφόδια για να σωθεί, αλλά και να καταστραφεί. Εγχειρίδιο διαπλοκής, ή πραγματεία περί αθωότητας, ένα αποπνικτικά υποβλητικό κοινωνικο-ψυχολογικό, παράλληλα μεταφυσικό, θρίλερ, για την υπόθεση που άλλοι ονομάζουν συνείδηση και άλλοι ψυχή. Για την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη... εν τέλει.

Αντώνης Μπουλούτζας

Αντώνης Μπουλούτζας (Συγγραφέας)

Ο Αντώνης Μπουλούτζας γεννήθηκε στην Πάτρα το Νοέμβριο του 1946. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με την ποίηση, όμως δεν δημοσίευσε παρά ελάχιστα ποιήματά του. Πέρασε στη δημοσιογραφία με χρονογραφήματα και ευθυμογραφήματα στα μέσα της δεκαετίας του ΄60 και από το 1969 δούλεψε επαγγελματικά πλέον στις εφημερίδες "Ημερήσιος Κήρυξ Πατρών", "Νεολόγος", και "Ημέρα Πατρών". Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1975, όπου εργάστηκε ως συντάκτης και αρχισυντάκτης ύλης στην "Καθημερινή" (1976-1990 και 1993-1995). Επίσης ασχολήθηκε με την επιμέλεια κειμένων σε περιοδικά, βιβλία, εγκυκλοπαίδειες και άλλες ειδικές εκδόσεις. Ίδρυσε και εξέδωσε το περιοδικό τέχνης "Εικαστικά" (1982), το οποίο και διηύθυνε ως το 1985, και το δίγλωσσο "ARTI International" (1990 έως 1998, οπότε και ανέστειλε την έκδοσή του). Έχει γράψει το μυθιστόρημα "Η Παναγία των Αγγέλων".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
488
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.584 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση