Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στον παράλληλο υπολογισμό

Εισαγωγή στον παράλληλο υπολογισμό
Σκοπός του βιβλίου "Εισαγωγή στον παράλληλο υπολογισμό" είναι η εύρεση γρήγορων λύσεων σε μεγαλύτερα και περισσότερο σύνθετα προβλήματα όπως προβλήματα επιστημονικού υπολογισμού, συνδυαστικά προβλήματα και προβλήματα βελτιστοποίησης, προβλήματα γραφικών και επεξεργασίας εικόνας. Μία από τις συνέπειες της ανάπτυξης του διαδικτύου είναι το φαινόμενο της έκρηξης της ποσότητας δεδομένων σε κάθε πεδίο εφαρμογής. Η επεξεργασία ογκωδών συνόλων δεδομένων είναι ιδιαίτερα απαιτητική σε ό,τι αφορά τους υπολογιστικούς πόρους και συχνά απαιτεί τη χρήση παράλληλου υπολογισμού. Ο παράλληλος υπολογισμός έχει αξιοποιηθεί σε διάφορα πεδία εφαρμογής για την επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων και τη διεκπεραίωση απαιτητικών υπολογιστικά εργασιών με αποτέλεσμα πρωτοφανείς προόδους σε τομείς όπως η βιολογία, η φαρμακολογία, η κβαντο- χημεία, η αστροφυσική, η γενετική μηχανική κ.λπ.

Στην εποχή μας ο παράλληλος υπολογισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρύτατα δεδομένου ότι για την επίτευξή του μπορούν να αξιοποιηθούν όχι μόνο ακριβά υπολογιστικά συστήματα όπως οι υπερυπολογιστές, αλλά και πιο φθηνά και προσιτά συστήματα όπως συστάδες υπολογιστών (clusters), δίκτυα σταθμών εργασίας (networks of workstations) και το υπολογιστικό πλέγμα.

Το βιβλίο "Εισαγωγή στον παράλληλο υπολογισμό" καλύπτει τα ακόλουθα αντικείμενα:
- Βασικά στοιχεία αρχιτεκτονικής παράλληλων μηχανών (παράλληλες μηχανές κοινής μνήμης, παράλληλες μηχανές κατανεμημένης μνήμης, τοπολογίες δικτύων διασύνδεσης).
- Πρότυπα παράλληλου υπολογισμού (PRAM, πρότυπο δικτύου, BSP) παραδείγματα αλγορίθμων στα διάφορα πρότυπα, και προσομοιώσεις μεταξύ των προτύπων.
- Παράλληλοι αλγόριθμοι κοινής και κατανεμημένης μνήμης. Δίνονται τεχνικές σχεδιασμού, αναλυτική περιγραφή και παραδείγματα εκτέλεσης για ένα μεγάλο φάσμα παράλληλων αλγορίθμων (αλγόριθμοι γράφων, ταξινόμησης, πολλαπλασιασμού πινάκων, επίλυσης γραμμικών συστημάτων, κ.λπ.).
- Προγραμματισμός παράλληλων μηχανών κοινής μνήμης με χρήση Τ0υ OpenMP και προγραμματισμός μηχανών κατανεμημένης μνήμης με χρήση του ΜΡΙ. Δίνονται ολοκληρωμένα παραδείγματα κώδικα προκειμένου να γίνουν κατανοητές οι δομές, οι διαταγές και οι μηχανισμοί του OpenMP και του ΜΡΙ.

24χ17 εκ., 440 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές)
ISBN: 960-6759-89-Χ
Βάρος: 0.918 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
30.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Γραμματή Πάντζιου γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας, το 1963. ΄Ελαβε το Πτυχίο των Μαθηματικών (1984) από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και το Διδακτορικό στην Επιστήμη των Υπολογιστών (1991 ) από το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 1985 έως τον Ιούλιο του 1992 ήταν Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών στην Πάτρα. Υπήρξε Επίκουρος Καθηγήτρια ΄Ερευνας στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Dartmouth College στο Hanover, New Hampshire των Η.Π.Α. (Αύγουστος 1992 - Ιούλιος 1994) και Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριδα, στο Orlando των Η.Π.Α. (Αύγουστος 1994 - Αύγουστος 1995). Από το Σεπτέμβριο του 1995 έως τον Ιούλιο του 1998 υπήρξε Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, ενώ από το Σεπτέμβριο του 1998 έως το 2001 υπήρξε Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας. Από το 2001, μετά την ανωτατοποίηση των Τ.Ε.Ι., μέχρι σήμερα, κατέχει θέση Τακτικής Καθηγήτριας Τ.Ε.Ι., στο ίδιο Τμήμα. ΄Εχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, τη National Science Foundation των Η.Π.Α. και την Ελληνική Κυβέρνηση. Διετέλεσε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Προγράμματος (Program Committee) διαφόρων επιστημονικών συνεδρίων και σχολείων. Διαθέτει αξιόλογο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

Ο Αλέξανδρος Χρήστου Τομαράς γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1945. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθήνας (Πτυχίο: 1968) και αναγορεύθηκε Διδάκτορας των Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πάτρας (Διδακτορικό Δίπλωμα: 1972). ΄Εκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στη Μαθηματική Ανάλυση και στους Υπολογιστές, ιδιαίτερα όσον αφορά τις εφαρμογές τους σε βιομηχανικά προβλήματα, στο Μαθηματικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Οξφόρδης (Αγγλία), όπου και εργάσθηκε ερευνητικά ως Senior Academic Visitor (1974-1978). Διορίσθηκε Καθηγητής - Αναλυτής Συστημάτων Υπολογιστών (κλάδος 22) στην Ανωτέρα Σχολή Τεχνολόγων Μηχανικών του Κέντρου Ανωτέρας Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαιδεύσεως Αθήνας (1978 -1983), ενώ παράλληλα, ως Ειδικός Επιστήμονας στη Γενική Γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών, εκπόνησε μελέτες σε θέματα Οργάνωσης, Εκπαίδευσης και Μεθόδων (1978-1982). Από το 1983, έως το 2001, υπήρξε Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας. Από το 2001, μετά την ανωτατοποίηση των Τ.Ε.Ι., μέχρι σήμερα, κατέχει θέση Τακτικού Καθηγητού Τ.Ε.Ι., στο ίδιο Τμήμα. Το συγγραφικό του έργο αποτελείται από πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες, μονογραφίες, βιβλία, μελέτες, άρθρα και ανακοινώσεις.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.