Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το Δ++ θέμα φυσικής Γ΄ λυκείου θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης
Συγγραφέας:   Μιχαήλ Π. Μιχαήλ


No Cover
ΤΟ Δ++ Θέμα Φυσικής είναι ένα βιβλίο επανάληψης που στοχεύει να αναλύσει και να απλοποιήσει κάποιες «δύσκο-
λες» έννοιες της ύλης της Φυσικής Γ΄ Λυκείου Θ/Τ Κατεύθυνσης, ώστε να μπορέσει ο μαθητής να τις κατανοήσει σε
βάθος. Έτσι, αναδεικνύονται μέσα από τις ασκήσεις έννοιες - κλειδιά που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της φυσικής διαίσθησης των μαθητών.
Τα περιεχόμενα του βιβλίου που περιέχουν τους τίτλους των ασκήσεων με μορφή ευρετηρίου διευκολύνουν την επιλογή συγκεκριμένων εννοιών ή περιπτώσεων για μια αποδοτική και στοχευμένη επανάληψη.
Επειδή ο στόχος του βιβλίου δεν είναι απλώς οι εξετάσεις, αλλά πάνω απʼ όλα η εξοικείωση με κάποιες πιο σύνθετες έννοιες, γιʼ αυτό τα υποερωτήματα των ασκήσεων είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας. Μπορεί, λοιπόν, κάποιος κατά τη μελέτη των ασκήσεων να επικεντρωθεί μόνο σε κάποια υποερωτήματα των ασκήσεων που θεωρεί ότι τον βοηθούν χωρίς να επιβάλλεται η αυστηρή λύση ολόκληρης της άσκησης. Κατά αυτόν τον τρόπο, το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους περισσότερους μαθητές.
Είναι χρήσιμο να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις παρατηρήσεις που αναφέρονται στις λύσεις των ασκήσεων, καθώς αυτές περιέχουν μια σύντομη θεωρία στην οποία γίνονται κάποιες προεκτάσεις της θεωρίας με στόχο την παγίωση βασικών εννοιών της Φυσικής.
Η έκταση αρκετών προβλημάτων είναι μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη προς αποφυγή της επανάληψης ίδιων εκφωνήσεων. Όμως, ο βαθύτερος στόχος ήταν να γίνει μια επεξηγηματικότερη ανάλυση των βασικών εννοιών και των νόμων της φυσικής που εμπλέκονται στα συγκεκριμένα προβλήματα.

24χ17 εκ., 464 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 530.07 (Φυσική - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
ISBN: 978-960-7991-13-8
ISBN (10ψήφιο): 960-7991-38-9
Βάρος: 0.967 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
18.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.47
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.