Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ηλεκτρονικό επιχειρείν και μάρκετινγκ
(Καινοτόμα μοντέλα σε ψηφιακό περιβάλλον)

Ηλεκτρονικό επιχειρείν και μάρκετινγκ
Η εκθετική ανάπτυξη της τεχνολογίας και ειδικότερα των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας μετασχηματίζουν τον τρόπο με τον οποίο οργανισμοί και επιχειρήσεις αλληλεπιδρούν με πελάτες, προμηθευτές και συνεργάτες, καθιστώντας πλέον την έννοια του ηλεκτρονικού επιχειρείν ένα αναπόσπαστο και συνεχώς αυξανόμενο μέρος του επιχειρείν.

Σε αυτό το περιβάλλον, το βιβλίο "Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Μάρκετινγκ: καινοτόμα μοντέλα σε ψηφιακό περιβάλλον" προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο σχεδιασμό, υλοποίηση και βελτίωση της στρατηγικής ηλεκτρονικού επιχειρείν και μάρκετινγκ, καθώς και στη μέτρηση της αποτελεσματικότητας αυτής.

Είναι δομημένο στα εξής δέκα κεφάλαια:

- Το ψηφιακό περιβάλλον και το μάρκετινγκ.
- Συμπεριφορά καταναλωτή στην ψηφιακή εποχή.
- Έρευνα αγοράς και διαχείριση πληροφοριών.
- Στρατηγικός προγραμματισμός ψηφιακής επιχειρηματικής δράσης.
- Καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα και μάρκετινγκ.
- Δημιουργία αξίας: προϊόντα, υπηρεσίες, περιεχόμενο.
- Δημιουργία εσόδων και τιμολόγηση στο διαδίκτυο.
- Πολυ-καναλική διανομή και πωλήσεις.
- Επικοινωνία-προβολή στο ψηφιακό περιβάλλον.
- Μέτρηση αποτελεσματικότητας ηλεκτρονικού επιχειρείν και μάρκετινγκ.


Το "Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Μάρκετινγκ" καλύπτει όλες τις πτυχές της εφαρμογής του ηλεκτρονικού επιχειρείν μέσα σε μία επιχείρηση, παρέχοντας τόσο τα θεωρητικά θεμέλια, εκτεταμένη βιβλιογραφία και συνδέσμους στο διαδίκτυο για περαιτέρω μελέτη, όσο και πληθώρα πρακτικών εφαρμογών μέσα από παραδείγματα και μελέτες περίπτωσης που καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα διαφόρων μεθοδολογιών, τεχνικών και μοντέλων στην πράξη.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου, επιχειρηματίες, στελέχη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, σπουδαστές και γενικά "σε όλους αυτούς που έχουν το πάθος να μαθαίνουν, να πειραματίζονται, να οραματίζονται, να εφαρμόζουν και να καινοτομούν στο ψηφιακό επιχειρείν".

24χ17 εκ., 453 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 380.102 9 (Εμπόριο, Ηλεκτρονικό), 658.8 (Μάρκετινγκ)
ISBN: 978-960-7745-32-3
ISBN (10ψήφιο): 960-7745-32-9
Βάρος: 0.986 κιλά
Εκδότης: Rosili
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
41.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.49
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Μάρω Βλαχοπούλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών, στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ειδίκευσης Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών (Marketing Management, BWL Universitaet Mannheim και A.Π.Θ.) και διδακτορικού (Πληροφοριακά Συστήματα Μάρκετινγκ) του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η Μάρω Βλαχοπούλου έχει μακρόχρονη διδακτική εμπειρία σε θέματα Μάρκετινγκ: Αρχές και Διοίκηση Μάρκετινγκ, Πληροφοριακά Συστήματα Μάρκετινγκ, Νέες τεχνολογίες Μάρκετινγκ, Ε- Business, Ηλεκτρονικά Επιχειρηματικά Μοντέλα, Database Marketing, GIS και Μάρκετινγκ, Internet Μάρκετινγκ και διαδικτυακό σχέδιο μάρκετινγκ, Στρατηγικό Μάρκετινγκ, CRM/ Customer Relationship Management - Συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων και Ειδικά Θέματα Μάρκετινγκ από το 1982 μέχρι σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο Τμήμα Εφ. Πληροφορικής, στο μεταπτυχιακό τμήμα ΜIS και ΜΒΑ, σε προγράμματα ΕΠΕΑΕΚ), στο Οικονομικό Επιμελητήριο, στο ΕΛΚΕΠΑ, στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, στην ΠΑΣΕΓΕΣ και σε άλλους ιδιωτικούς φορείς. Έχει επίσης οργανώσει Business - Marketing Games (simulation) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τους φοιτητές και την οργάνωση φοιτητών AIESEC. Έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες της σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Τα πεδία των ερευνητικών της ενδιαφερόντων επικεντρώνονται σε θέματα: Διοίκησης Μάρκετινγκ, Πληροφοριακών Συστημάτων Μάρκετινγκ, Συστημάτων Στήριξης Αποφάσεων Μάρκετινγκ, χρήσης νέων τεχνολογιών (bar codes, smart cards, loyalty programs, MRP, κ.ά.) και της πληροφορικής στο μάρκετινγκ, Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS), Μάρκετινγκ μέσα από το Internet (on-line marketing), Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, διαχείρισης ηλεκτρονικής εφοδιαστικής αλυσίδας, συστημάτων CRM (Customer Relationship Management - Συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων), ERP (Enterprise Resource Planning - Συστήματα προγραμματισμού επιχειρησιακών πόρων), καθώς και συστημάτων διαχείρισης γνώσης και εξόρυξης δεδομένων (Knowledge management /data mining) για το μάρκετινγκ. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), μέλος των Ινστιτούτων Μάρκετινγκ και Πληροφορικής (ΕΙΜ και ΕΙΠ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών (ΕΕΕΕ), της International Society for Inventory Research, καθώς και της Society of Logistics Engineers (SOLE, αντιπρόεδρος επιστημονικού του Διοικητικού της Συμβουλίου στο Παράρτημα Θεσσαλονίκης), μέλος της ΕΠΕΓΕ, κ.ά.

Ο Σέργιος Δημητριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) από το οποίο αποφοίτησε το 1983. Στη συνέχεια έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Diplome d" Etudes Approfondies) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Institut d" Administration des Entreprises της Aix-en-Provence (πανεπιστήμιο Aix-Marseille III) στη Γαλλία, όπου ολοκλήρωσε και τις διδακτορικές σπουδές στο μάρκετινγκ το 1991. Η διδακτορική του διατριβή έλαβε το πρώτο ex-aequo ερευνητικό βραβείο της γαλλικής Fondation de la Distribution. Ο Σέργιος Δημητριάδης ξεκίνησε το διδακτικό του έργο το 1988 ως βοηθός στο τμήμα διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Aix-Marseille II. Στο διάστημα 1991-1994 διετέλεσε καθηγητής στην Ecole Supιrieure de Commerce της Grenoble, όπου διηύθυνε και το τμήμα μάρκετινγκ. Το Σεπτέμβριο του 1994 εξελέγη επίκουρος καθηγητής (maξtre des confιrences) στο δημόσιο πανεπιστήμιο Pierre Mendθs France (πανεπιστήμιο Grenoble II) της Γαλλίας. Στο διάστημα 1994-2000 δίδαξε σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα φοιτητών και στελεχών και διετέλεσε διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος διοίκησης επιχειρήσεων CAAE (MBA) στη σχολή Ecole Superieure des Affaires του πανεπιστημίου της Grenoble. Τον Ιούλιο 2000 ανέλαβε καθήκοντα στο τμήμα Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ (σημερινό Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη θέση του επίκουρου καθηγητή, όπου διδάσκει τα μαθήματα «Εισαγωγή στο μάρκετινγκ», «Βιομηχανικό μάρκετινγκ» και «Ηλεκτρονικό μάρκετινγκ» σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Επίσης ο Σ. Δημητριάδης έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο ΜΒΑ του CUOA (Consorzio Universario per gli studi di Organizzazione Aziendale, Vicenza, Ιταλία) το διάστημα 1995 - 2000. Τα ερευνητικά και διδακτικά ενδιαφέροντα του κ. Δημητριάδη αφορούν στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στο μάρκετινγκ, στο βιομηχανικό μάρκετινγκ, στο μάρκετινγκ υπηρεσιών και στο στρατηγικό μάρκετινγκ καθώς και σε μελέτες για λογαριασμό ποικίλων δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών. Ο κ. Δημητριάδης έχει δημοσιεύσει άρθρα σε γαλλόφωνα και αγγλόφωνα επιστημονικά περιοδικά, όπως στα Dιcisions Marketing, Recherche et Applications en Marketing, Journal of Marketing Education, Journal of Business Research και Journal of Services Marketing, και είναι συγγραφέας ενός βιβλίου με θέμα τη διοίκηση εμπορικής επωνυμίας (brand management). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ταμίας της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ. Παράλληλα, έχει διατελέσει σύμβουλος και επιστημονικός υπεύθυνος σε ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.