Τρεις ποιητικοί κύκλοι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τρεις ποιητικοί κύκλοι

Τα μυστικά της τέχνης: Στην ακροθαλασσιά: Στης γης τους δρόμους

Anna Andreevna Ahmatova

9.00€ -10% 8.10€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786188104211

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση , Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2014

  • Εκδότης

    s@mizdat

Με το βιβλίο "Τρεις ποιητικοί κύκλοι" της Άννας Αχμάτοβα συνεχίζεται η παρουσίαση εμβληματικών μορφών της ρωσικής ποίησης στη σειρά "Βόρειο Σέλας" των εκδόσεων S@mizdat. Τρεις ποιητικοί κύκλοι, γραμμένοι σε διαφορετικές εποχές. "Τα μυστικά της τέχνης" "Στην ακροθαλασσιά" "Στης γης τους δρόμους" Η Άννα Αχμάτοβα σε μερικές από τις καλύτερες ποιητικές της στιγμές, σε τρεις ποιητικούς κύκλους που μεταφράζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά. Κάθε ποιητικός κύκλος είναι αφιερωμένος και σε διαφορετικό θέμα. Όλοι όμως συνδέονται μεταξύ τους με ένα αόρατο νήμα, παρουσιάζοντας εικόνες και σκέψεις της ποιήτριας σε διαφορετικές εποχές της ζωής της. Ο λυρισμός, η αρχαία σλαβική μυθολογία, η παραμυθία ως αποχαιρετισμός, αλλά και η διαθήκη της ποιήτριας ως προς την ποιητική τέχνη, είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των έργων που περιλαμβάνονται σε αυτή την έκδοση.
Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης

Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης (Μεταφραστής)

Ο Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία, ρωσική γλώσσα και λογοτεχνία. Κατά καιρούς έκανε διάφορες δουλειές, από σερβιτόρος μέχρι διευθυντής εκπαιδευτικών οργανισμών, από αρτεργάτης μέχρι σύμβουλος επιχειρήσεων και από οικοδόμος μέχρι δημοσιογράφος. Γράφει και μεταφράζει κυρίως Ρώσους ποιητές και συγγραφείς που στη διάρκεια των σπουδών του ξεχώρισε και αγάπησε.


Anna Andreevna Ahmatova

Anna Andreevna Ahmatova (Συγγραφέας)

Ψευδώνυμο της ρωσίδας Άννα Αντράγιεβνα Γκορένκο, η οποία γεννήθηκε το 1889. Μαζί με τον Όσιπ Μάντελσταμ ηγήθηκαν του κινήματος των ακμεϊστών, οι οποίοι, σε αντίθεση με τους συμβολιστές, επιζητούσαν η ποιητική γλώσσα να μεταφέρει ακριβή νοήματα. Η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο "Vecher" (Απόγευμα) εκδόθηκε το 1912 και ακολούθησαν μεταξύ άλλων τα έργα: "Chetki" (Το ροζάριο, 1914), "Anno domini MCMΧΧΙ" (1922). Από τότε η φωνή της, την οποία δεν εγκρίνει το νέο σοβιετικό καθεστώς, σίγησε. Το αριστουργηματικό ποίημά της "Ρέκβιεμ" (1935-1940) εκδόθηκε το 1987 στη Σοβιετική Ένωση, αφού το θέμα του, μια ελεγεία στους κρατουμένους του σταλινικού καθεστώτος, θεωρούνταν αμφιλεγόμενο. Στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας της ζωής της έγραψε αρκετά ποιήματα, μεταξύ των οποίων και το αυτοβιογραφικό "Poema bez geroya" (Ποίημα χωρίς ήρωα, 1962). Πέθανε το 1966.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
83
Διαστάσεις:
21x11
Βάρος:
0.145 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση