Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δίκτυα αερίων καυσίμων

Δίκτυα αερίων καυσίμων
Τα "Δίκτυα αερίων καυσίμων" στην Ελλάδα κατασκευάζονται και λειτουργούν με βάση τους Ελληνικούς Κανονισμούς που στηρίζονται στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών Κανονισμών (ΕΝ), των Ελληνικών Κανονισμών (ΕΛΟΤ) και άλλων εθνικών Κανονισμών κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως όμως των Γερμανικών Κανονισμών (DIN).
Οι κύριοι Κανονισμοί εγκατάστασης και λειτουργίας αερίων καυσίμων είναι οι εξής:
- Κανονισμός χαλύβδινων δικτύων διανομής φυσικού αερίου με πίεση σχεδιασμού 19 bar (αφορά τα δίκτυα υψηλής και μέσης πίεσης).
- Κανονισμός δικτύων πολυαιθυλενίου για τη διανομή φυσικού αερίου με μέγιστη πίεση λειτουργίας 4 bar (αφορά τα δίκτυα χαμηλής πίεσης).
- Εγχειρίδιο λειτουργίας και συντήρησης δικτύων κατανομής φυσικού αερίου μέσης πίεσης (πίεση σχεδιασμού 19 bar) και δικτύων διανομής φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης (μέγιστη πίεση λειτουργίας 4 bar) (αφορά τη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων μέσης και χαμηλής πίεσης).
- Κανονισμός εγκατάστασης παροχετευτικών αγωγών και μετρητών φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως και 4 bar (αφορά το τμήμα του δικτύου από τον αγωγό διανομής αερίου έως το μετρητή της εγκατάστασης του καταναλωτή).
- Κανονισμός εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως και 1 bar (αφορά τα δίκτυα των κτιριακών εγκαταστάσεων).
- Τεχνικός κανονισμός εγκαταστάσεων υγραερίου στα κτίρια (πλην βιομηχανιών - βιοτεχνιών) (αφορά τα δίκτυα και τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διανομής υγραερίων).
Σύμφωνα με τους παραπάνω Κανονισμούς, κάθε αναφορά σε απαιτήσεις σύμφωνα με το εθνικό πρότυπο ΕΛΟΤ και το γερμανικό DIN είναι ενδεικτική, διότι ισχύει κάθε νεότερο σε ισχύ ευρωπαϊκό πρότυπο (ΕΝ) ή πρότυπο κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όλοι οι Κανονισμοί που αναφέρονται στο βιβλίο ως DIN βρίσκονται εν ισχύ και καλύπτονται ονομαστικά και από τους Ελληνικούς Κανονισμούς διότι είναι σύμφωνοι με το Ευρωπαϊκό πρότυπο.
Η ύλη του παρόντος βιβλίου έχει αναπτυχθεί και εικονογραφηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κοινού Ευρωπαϊκού Κανονισμού για το αέριο (ΕΝ 1775) και τις απαιτήσεις της διδακτικής των τεχνολογικών μαθημάτων.

Το παρόν βιβλίο είναι διδακτικό βοήθημα και δεν αντικαθιστά τους Κανονισμούς, στους οποίους πρέπει να ανατρέχει πάντα κάθε αδειούχος τεχνίτης αερίων.

Με το πέρας διδασκαλίας του παρόντος βιβλίου οι σπουδαστές θα είναι ικανοί να:
- διακρίνουν τα είδη των δικτύων αερίων καυσίμων
- γνωρίζουν τα υλικά και εξαρτήματα των υπόγειων δικτύων αερίων καυσίμων
- γνωρίζουν τον τρόπο κατασκευής των υπόγειων δικτύων
- γνωρίζουν τα υλικά και εξαρτήματα των υπέργειων δικτύων αερίων καυσίμων
- γνωρίζουν τον τρόπο κατασκευής των υπέργειων δικτύων
- γνωρίζουν τις απαραίτητες εργασίες ελέγχου ποιότητας υλικών των δικτύων, και
- γνωρίζουν τις διαδικασίες ελέγχου των εργασιών στα δίκτυα αερίων καυσίμων.

24χ17 εκ., 400 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 621 (Μηχανολογία)
ISBN: 978-960-5081-10-7
ISBN (10ψήφιο): 960-508-107-5
Βάρος: 0.273 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
15.97
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.46
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.