Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ηθική και δεοντολογία στην ψυχική υγεία

Ηθική και δεοντολογία στην ψυχική υγεία
Η ηθική είναι ζήτημα που απασχολεί συστηματικά την ανθρώπινη σκέψη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, όσον δε αφορά στην ιατρική πράξη, κανόνες και "αλγόριθμοι" δεοντολογίας διατυπώθηκαν ήδη από τον Ιπποκράτη. Σήμερα οι απαιτήσεις για την εφαρμογή τους έχουν αυξηθεί, θεραπευτικά πρωτόκολλα εφαρμόζονται με ολοένα και μεγαλύτερη αυστηρότητα, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι ιατροί να αισθάνονται ότι οι ηθικές επιλογές τους σε συγκεκριμένες περιπτώσεις περιορίζονται ή καταπιέζονται.

Το παρόν βιβλίο καταπιάνεται με την ηθική και τη δεοντολογία στην ψυχιατρική κλινική πράξη, φιλοδοξώντας περισσότερο να προτείνει έναν τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των διλημμάτων που ανακύπτουν καθημερινά, και όχι ασφαλώς να δώσει οριστικές απαντήσεις ή να διατυπώσει ηθικούς κώδικες. Στο Γενικό Μέρος παρουσιάζονται τα θεωρητικά και εννοιολογικά ζητήματα της ψυχιατρικής ηθικής και δεοντολογίας, ενώ στο Ειδικό Μέρος συζητούνται συγκεκριμένα προβλήματα και κλινικά περιστατικά, εκ των οποίων αναδύονται ηθικά και δεοντολογικά διλήμματα.

Το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε ειδικό της ψυχικής υγείας που επιθυμεί τόσο να εμβαθύνει σε θεωρητικά ζητήματα ηθικής, όσο και να παρακολουθήσει οδούς και δυνατότητες αντιμετώπισης δεοντολογικών προβλημάτων που θα συναντά συχνά στην κλινική του πρακτική.

24χ17 εκ., 312 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 170 (Ηθική), 616.89 (Ψυχικές ασθένειες)
ISBN: 978-960-4521-18-4
ISBN (10ψήφιο): 960-452-184-5
Βάρος: 0.721 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
40.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

35.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.