Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι πειρατές της 33ής μοίρας ελαφρού βομβαρδισμού / Ε.Β.Α. και το ελαφρύ βομβαρδιστικό Fairy Battle
Συγγραφέας:   Γεώργιος Δ. Μέρμηγκας


Οι πειρατές της 33ής μοίρας ελαφρού βομβαρδισμού / Ε.Β.Α. και το ελαφρύ βομβαρδιστικό Fairy Battle
...1936-1939 / Η προς Πόλεμον προετοιμασία.
Το νέο Όπλο, το Αεροπλάνο, είναι ο καθοριστικός πολλαπλασιαστής ισχύος, αλλά και αποτροπής. Είναι καταφανές ότι όποιος διαθέτει ικανή Αεροπορική Δύναμη θα δυνηθεί να ανταπεξέλθει στο σύγχρονο Πεδίο της Μάχης. Από όλες τις Χώρες καταβάλλονται καθοριστικές και αγωνιώδεις προσπάθειες αγοράς και αποκτήσεως σύγχρονων καταδιωκτικών και βομβαρδιστικών αεροπλάνων.

... 1940-1941 / Ελληνοϊταλικός και Ελληνογερμανικός, Πόλεμοι.
Η Ελλάς ευρίσκεται προετοιμασμένη Ηθικά αλλά και Υλικά, πλην όμως με αριθμητικούς περιορισμούς. Μεταξύ των αεροπλάνων, που έχει προμηθευθεί η Ελληνική Βασιλική Αεροπορία (Ε.Β.Α) είναι και ένα μικρό, σύγχρονο για την εποχή, καταδιωκτικό / βομβαρδιστικό "Καθέτου Εφορμήσεως", που κανείς δεν γνωρίζει έως τώρα, αφού ο όρος παραπέμπει στα γνωστά Γερμανικά "Junkers Ju-87 Stuka". Είναι το ελικοφόρο, ολομεταλλικό, μονοκινητήριο, "Fairey Battle", το οποίο - παρόλο που οι Βρετανοί απέτυχαν παταγωδώς να αξιοποιήσουν επιχειρησιακά, στα χέρια των αυτοδίδακτων Ελλήνων Μαχητών Αεροπόρων της νεοσυγκροτηθείσης 33ης Μοίρας Ελαφρού Βομβαρδισμού/Ε.Β.Α (33ης Μ.Ε.Β/Ε.Β.Α), απεδείχθη σημαντικός "Πολλαπλασιαστής Ισχύος" και μοναδικός παράγων για την υποστήριξη των Χερσαίων Δυνάμεων του Ε.Σ, που προήλαυνε Νικηφόρα στο Αλβανικό έδαφος.

Το ανά χείρας βιβλίο, ως αποτέλεσμα 10ετους έρευνας στο εσωτερικό και εξωτερικό, πραγματεύεται την άγνωστη ιστορία της συγκροτήσεως της 33ης Μ.Ε.Β/Ε.Β.Α, του προσωπικού της - Ιπταμένου και Εδάφους, της προμήθειας των αεροπλάνων "Fairey Battle", αλλά και τις σημαντικές αποστολές και επιτυχίες που πραγματοποιήθηκαν με αυτά κατά των εισβολέων, παραθέτοντας πλέον των 200 φωτογραφιών, κατατοπιστικών διαγραμμάτων, σχεδιαγραμμάτων και οργανογραμμάτων, καθώς και αυθεντικών χαρτών της εποχής (1940 και προγενέστερα), επί των οποίων απεικονίζονται εύληπτα οι αποστολές και επιτυχίες αυτές.

24χ17 εκ., 292 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Καλύβια Αττικής
Ταξινόμιση DDC: 355.033 (Ιστορία, Στρατιωτική), 938.75 (Ελλάς - Ιστορία - 1940-), 387.7 (Αεροπορία), 355.82 (Όπλα και οπλισμός)
ISBN: 978-960-9484-40-4
ISBN (10ψήφιο): 960-9484-40-9
Βάρος: 0.772 κιλά
Εκδότης: ΑΩ Εκδόσεις
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γεώργιος Μέρμηγκας γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1958 στον Πειραιά. Φοίτησε και παράλληλα ηργάσθην, ως μαθητευόμενος ηλεκτρολόγος, εις 202 Κ.Ε.Α. (Κεντρικό Π. Φαλήρου και Ελληνικού ). Απέκτησε τα πτυχία Ανεμοπόρου και Χειριστού Αεροπλάνων Πολιτικής Αεροπορίας. Υπηρέτησε, από το 1979 έως το 1983, ως Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού (ΚΔ), αποφοιτήσας 3ος, εκ της Σ.Ε.Α.Π. Μετετάγει στην Πολεμική Αεροπορεία με ειδικότητα Ιπταμένου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.