Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Όταν τα παιδιά θα γίνουν... γονείς
(Βιβλίο πρώτο: Η γονεϊκή μας συμπεριφορά και πώς διαμορφώνεται από τα βιώματα της πρώιμης παιδικής ηλικίας)
Συγγραφείς:   Daniel J. Siegel, Mary Hartzell,


Offer
Όση αξία έχουν οι ανασκαφές των αρχαιοτήτων, άλλη τόση έχει και η Έρευνα των Νευροεπιστημών του εγκεφάλου - ενός τελείως πρόσφατου ιστορικά επιστημονικού κλάδου. Με την καθοριστική, όμως, διαφορά, ότι:
α. Οι ανασκαφές προσφέρουν τη δυνατότητα ερμηνείας των πεποιθήσεων, επομένως και του τρόπου λειτουργίας ενός πολιτισμού, καθώς και όποια συμπεράσματα βγάζουμε εμείς απ΄ αυτά. Ενώ:
β. Οι Νευροεπιστήμονες (του εγκεφάλου) ανακαλύπτουν τα θεμέλια της συμπεριφοράς μας που δομήθηκαν στα χρόνια πρώιμης παιδικής μας ηλικίας. Και μας ανοίγουν το δρόμο προς την αυτοπαρατήρησή μας. Κι αφού ερμηνεύσουμε "γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε", το επόμενο βήμα είναι "να κρίνουμε αν εγκρίνουμε αυτό που κάνουμε...". Και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αλλαγές της γονεϊκής μας συμπεριφοράς..., προς όφελος της κοινής ζωής με τα παιδιά μας.
Καμία αντίρρηση, βέβαια, για τη μεθοδολογία των βιβλίων της δημοκρατικής αγωγής, που μιλάνε για το πώς της γονεϊκής μας συμπεριφοράς, προκειμένου να...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με την άδεια των συγγραφέων (καταχωρείται στη σελ. 4) χωρίσαμε το έργο τους σε 2 βιβλία. Στο ΠΡΩΤΟ κρατήσαμε μόνο τα κεφάλαια που απευθύνονται στους γονείς, εφόσον, όπως υποστηρίζουν οι συγγραφείς, "οι Έρευνες των Νευροεπιστημών, με τον τίτλο "Ο λόγος στην Επιστήμη", "... δεν είναι καθόλου απαραίτητες προκειμένου να κατανοήσουν οι γονείς τα ζητήματα που θίγονται στο παρόν βιβλίο".
Στο ΔΕΥΤΕΡΟ περιέχεται αυτούσιο, όλο το πρωτότυπο - δηλαδή: τα κεφάλαια που απευθύνονται στους γονείς, οι Έρευνες των Νευροεπιστημών του εγκεφάλου στο θέμα του κάθε κεφαλαίου, και η πολυπληθής βιβλιογραφία τους. Έτσι, το ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ έχει 275 σελ. και το ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ 405 σελ.

275 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Αγωγή: Νηπιακή και Παιδική Ηλικία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 155.4 (Παιδιά - Ψυχολογία ), 306.874 (Γονείς και παιδιά)
Άλλα πρόσωπα: Χριστίνα Κουτρουμπά (Μεταφραστής)
ISBN: 960-349-133-0
Βάρος: 0.4 κιλά
Εκδότης: Θυμάρι
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.32
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.