Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σποροπαραγωγή
(Θεωρία και ασκήσεις)

Σποροπαραγωγή
Ο καθαρός σπόρος είναι η καθοριστική προϋπόθεση για την επίτευξη υψηλών αποδόσεων και τη διασφάλιση της ανώτερης ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο γίνεται μια σημαντική εκροή συναλλάγματος για την προμήθεια βελτιωμένου σπόρου από το εξωτερικό, η οποία μάλιστα παρουσιάζει μια ολοένα αυξανόμενη τάση. Η έλλειψη ελληνικού γενετικού υλικού, έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη εξάρτηση της χώρας από το εξωτερικό. Είναι επιβεβλημένη η ανάπτυξη μιας εθνικής σποροπαραγωγικής προσπάθειας. Η Ελλάδα άλλωστε λόγω ευνοϊκών εδαφικών, κλιματικών αλλά και γεωμορφολογικών συνθηκών (πχ. ύπαρξη νησιών), προσφέρεται για την ανάπτυξη τέτοιας δραστηριότητας.
Η ύλη χωρίστηκε σε τρία μέρη, με το πρώτο να αφορά τις γενικές αρχές της σποροπαραγωγής, τους ελέγχους και τις δοκιμές αξιολόγησης και το δεύτερο να αναφέρεται ειδικά στην σποροπαραγωγή ορισμένων από τα σπουδαιότερα καλλιεργούμενα στη χώρα μας φυτά (θεωρητική γνώση και πρακτικά θέματα). Στο τρίτο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνονται οι Εργαστηριακές Ασκήσεις που έρχονται να καλύψουν αυτή την ανάγκη, δίνοντας στο φοιτητή τη δυνατότητα να αποκτήσει εμπειρία και στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασχολούμενοι με τη Σποροπαραγωγή.

24χ17 εκ., 351 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 630 (Γεωργία), 630 (Γεωπονία)
ISBN: 978-960-8002-27-4
ISBN (10ψήφιο): 960-8002-74-5
Βάρος: 0.736 κιλά
Εκδότης: Έμβρυο
Έτος Κυκλοφορίας: 2014
Γράψε τη δική σου κριτική
39.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

34.71
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.