Αυτοεκτίμηση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αυτοεκτίμηση

Το μυστικό της επιτυχίας: Θάρρος, αυτοσεβασμός, αυτοπεποίθηση

Γιώργος Δημόπουλος

Τι σηµαίνει να έχεις επιλέξει την αρετή της αυτοεκτίµησης;
Είσαι ένας προνοµιούχος µετασχηµατιζόµενος σε ήρεµη δύναµη "φιλόσοφος" και σύγχρονος πολεµιστής που εµπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Είσαι η αυξανόµενη δύναµη που σε κάνει σπουδαίο και σηµαντικό. Είσαι η εσωτερική ισορροπία, ηρεµία, αρµονία και τάξη, που δεν ανέχεται αθλιότητες, βαρβαρότητες, εγωισµούς, συγκρίσεις, ανταγωνισµούς, θυµό, εκδίκηση.
Είσαι συντονισµένος µε την προσπάθεια, τη συνεργασία, τη λογική σκέψη, τα θετικά συναισθήµατα. Έχεις τη δύναµη να λαξεύεις ακόµη και "βράχια" όταν αυτά µπαίνουν εµπόδιο στην προσωπική σου ζωή.
Αποτελείς πολύτιµη µονάδα µιας κοινωνίας ανθρώπων που αρνείται την υποτίµηση, τις συµπλεγµατικές καταστάσεις, τον υποβιβασµό κάθε ανθρώπινης αξίας προς ίδιον συµφέρον, όταν διαθέτεις αυτοεκτίµηση. Η αυτοεκτίµηση µοιάζει µε αστέρι που εκπέµπει φως, αγάπη, εµπιστοσύνη, συνέπεια, ζεστασιά, κατανόηση, συνεργασία, αξιοπρέπεια, εντιµότητα, χαρά, πρόοδο, δηµιουργία, αλήθεια. Όποιος δεν την επιλέγει δηλώνει άγνοια. Όποιος την κατέχει είναι ο τυχερός της ζωής.

Γιώργος Δημόπουλος

Γιώργος Δημόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Δημόπουλος γεννήθηκε στον Ελαιώνα Διακοφτού. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη νευρολογία-ψυχιατρική και στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει δώσει διαλέξεις σε πνευματικά κέντρα και έχει κάνει σεμινάρια σε στελέχη επιχειρήσεων. Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε το 2003 με το βιβλίο "Αυτογνωσία: Πρώτο μέλημα στη ζωή" (Αυτογνωσία 2003· Μίνωας 2015) και συνεχίστηκε με τα: "Αλήθεια, πόση αλήθεια αντέχουμε;" (Αυτογνωσία, 2006), "Συναισθήματα: Ο καθρέφτης της ψυχής" (Ελληνικά Γράμματα, 2007), "Αυτοεκτίμηση: Το μυστικό της επιτυχίας" (Ελληνικά Γράμματα, 2009), "Αγάπη - Λένε η αγάπη κατοικεί στ΄ αστέρια" (Εκάτη, 2011), "Ζήσε το σήμερα" (ΑΩ Εκδόσεις, 2012), "Υγρά όνειρα" (ΑΩ Εκδόσεις, 2012) "Αισιοδοξία: Ευχαριστώ, θα πάρω!" (Μίνωας, 2013), "Η μαγεία του έρωτα" (Μίνωας 2016). Ασκεί το επάγγελμα του νευρολόγου-ψυχιάτρου και γνωσιακού ψυχοθεραπευτή στην Αθήνα από το 1977. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Καλύβια Αττικής
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
411
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.452 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση