Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το διακείμενο του αισθητισμού στην ποίηση του Κ. Π. Καβάφη
Συγγραφέας:   Ελένη Αραμπατζίδου


Το διακείμενο του αισθητισμού στην ποίηση του Κ. Π. Καβάφη
Το δεύτερο βιβλίο της Λένας Αραμπατζίδου, όπου μελετά τον Κ.Π. Καβάφη, κυκλοφορεί στην επέτειο
των 150 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή και έχει τιμηθεί με βραβείο Ακαδημίας Αθηνών στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών. Όπως αναφέρεται στην Έκθεση της Ακαδημίας Αθηνών: "Η κυρία Αραμπατζίδου με πλήρη γνώση της περί τον ποιητή βιβλιογραφίας και εξοικείωση με την θεωρία της λογοτεχνίας, οικοδομεί σημαντική μελέτη για τις αλληλεπιδράσεις της καβαφικής ποιητικής και του αισθητισμού, ερμηνεύοντας ή προτείνοντας ερμηνείες της ποίησης του Καβάφη".

Ύστερα από το πρώτο της βιβλίο για τη νεοελληνική εκδοχή του αισθητισμού, η Λένα Αραμπατζίδου
εμβαθύνει τώρα στο παράδειγμα του Κ.Π. Καβάφη. Το βιβλίο προτείνει μια νέα προσέγγιση του έργου του αλεξανδρινού ποιητή, η οποία τον κατακυρώνει ως επίμονο, επίμοχθο και αυτοσυνείδητο αισθητή σε όλη τη διάρκεια της δημιουργίας του. Η θεματική του βιβλίου συνδυάζοντας τη διερεύνηση ενός ειδικού θέματος, όπως ο αισθητισμός, με μια συνολική παρουσίαση του καβαφικού έργου απευθύνεται τόσο στον ειδικό, μυημένο αναγνώστη που αναζητά την εμβάθυνση στο καβαφικό έργο όσο και στον αμύητο αναγνώστη που αναζητά μια πρώτη επαφή με το καβαφικό κείμενο και μια πρώτη γνωριμία με την ουσία του.


Σημείωση: Βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών για την ανέκδοτη εργασία "Το διακείμενο του αισθητισμού στην ποιητική του Κ. Π. Καβάφ" (28/12/2012).

24χ17 εκ., 456 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 889.1 (Νεοελληνική ποίηση - Ερμηνεία και κριτική), 928 (Καβάφης, Κωνσταντίνος Π., 1863-1933)
ISBN: 978-960-467-450-3
ISBN (10ψήφιο): 960-467-450-1
Βάρος: 0.986 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
34.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.