Δοκιμασία και άλλα ποιήματα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δοκιμασία και άλλα ποιήματα

Olga Berggoltz

9.35€ -10% 8.42€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9786188104204

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση , Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    s@mizdat

Πρόκειται για τον ποιητικό κύκλο "Δοκιμασία" που έγραψε η ποιήτρια στα κελιά της μυστικής αστυνομίας του Στάλιν, όμως και άλλα ποιήματα αντιπροσωπευτικά του δημιουργικού της έργου.
Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης

Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης (Μεταφραστής)

Ο Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία, ρωσική γλώσσα και λογοτεχνία. Κατά καιρούς έκανε διάφορες δουλειές, από σερβιτόρος μέχρι διευθυντής εκπαιδευτικών οργανισμών, από αρτεργάτης μέχρι σύμβουλος επιχειρήσεων και από οικοδόμος μέχρι δημοσιογράφος. Γράφει και μεταφράζει κυρίως Ρώσους ποιητές και συγγραφείς που στη διάρκεια των σπουδών του ξεχώρισε και αγάπησε.


Olga Berggoltz

Olga Berggoltz (Συγγραφέας)

Η Όλγα Μπέργγολτς ανήκει στη γενιά των σοβιετικών ποιητριών που έζησαν τη γέννηση της ελπίδας και τη διάψευσή μέσα στο ζόφο. Κατά τη διάρκεια της ζωής της βίωσε τη Μεγάλη Τρομοκρατία του σταλινικού καθεστώτος, αλλά και τη μεγαλειώδη αντίσταση του σοβιετικού λαού κατά του ναζισμού. Παιδί του αιώνα της παρέμεινε πιστή, μέχρι τέλους, στα ιδανικά της. Η έντιμη στάση της απέναντι στις δυσκολίες και τις κακουχίες, αλλά και το εξαιρετικό ποιητικό της έργο, της χάρισαν μια θέση στο πάνθεον των ρωσικών γραμμάτων του 20ου αιώνα, μαζί με την Άννα Αχμάτοβα, τη Μαρίνα Τσβετάγιεβα, την Μπέλα Αχμαντούλινα, τη Λυδία Τσουκόφσκαγια κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
100
Διαστάσεις:
23χ12
Βάρος:
0.195 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση