Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το σύστημα του στροφέα
(Τεχνική ανάλυση, σύστημα συναλλαγών)
Συγγραφέας:   Δημήτριος Δημόπουλος


Το σύστημα του στροφέα
Στον νέο του βιβλίο ο Δημήτρης Δημόπουλος παρουσιάζει το μεσοπρόθεσμο σύστημα συναλλαγών Τεχνικής Ανάλυσης του στροφέα, παρόμοιο του εβδομαδιαίου κανόνα του Richard Donchian, ιδιαίτερα κατάλληλο για συναλλαγές και επενδύσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τα πλεονεκτήματα του συστήματος του στροφέα :
(α) Είναι ένα απλούστατο μηχανικό σύστημα που ακολουθεί την τάση και που σηματοδοτεί αγορές όταν ο Γενικός Δείκτης, μετά από ύφεση, ανακάμπτει και διασπά ανοδικά το Υψηλό 20 ημερών. Σηματοδοτεί πωλήσεις όταν ο Γενικός Δείκτης, μετά από ανοδική πορεία, υποχωρεί και διασπά καθοδικά το Χαμηλό 20 ημερών.
(β) Πλαισιώνεται με παρεμφερή εναλλακτικά συστήματα στροφέα που δίνουν σήματα για σταδιακές εισόδους/εξόδους στην αγορά, καθώς και τους επενδυτές που δε θέλουν να εμπορεύονται ολόκληρο το κεφάλαιό τους σε μια μόνο κίνηση.
(γ) Έχει δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία στα ιστορικά δεδομένα του ΓΔ της τελευταίας εικοσαετίας.
(δ) Τα κατ΄ ιδίαν σήματα αγοραπωλησιών του στροφέα επιδέχονται αξιολόγησης με κριτήρια τους επιβεβαιωτικούς παράγοντες όπως τους όγκους συναλλαγών, την κατεύθυνση της κύριας τάσης και τη διαγραμματική κατάσταση διαφόρων άλλων δεικτών. Με αυτό τον τρόπο ο συναλλασσόμενος καθορίζει τον βαθμό εισόδου του στις εκάστοτε σηματοδοτήσεις των συστημάτων του στροφέα.

Επί πλέον, το βιβλίο παρουσιάζει:
- Συστήματα συναλλαγών που λειτουργούν επιτυχώς εναντίον της τάσης σε υπεραγορασμένες και υπερπωλημένες ζώνες τιμών
- Βραχυμεσοπρόθεσμα συστήματα της μεθόδου των κηροπηγίων
- Έκτακτα βραχυχρόνια συστήματα υψηλής ευστοχίας για γρήγορους συναλλασσόμενους


Σημείωση: Πρόλογος του εκδότη: Γιάννης Σιάτρας.

24χ17 εκ., 302 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 332.6 (Επενδύσεις ), 332.642 (Χρηματιστήριο Αξιών), 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-7787-06-4
ISBN (10ψήφιο): 960-7787-06-4
Βάρος: 0.511 κιλά
Εκδότης: Eurocapital
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
24.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.36
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Δημόπουλος, Δημήτριος
Ο Δημήτρης Δημόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχίου Master of Arts in Economics από το Hamilton University του Τορόντο του Καναδά. Από το 1981 έως το 2002 εργάσθηκε στην Τράπεζα Εργασίας (νυν Eurobank). Αρθρογραφεί στο χρηματιστηριακό περιοδιό "Χρήμα και Αγορά" από το 1996 και είναι τακτικός σχολιαστής στο χρηματιστικό site www.athenstock.com. Έχει πραγματοποιήσει μια σειρά διαλέξεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων επί θεμάτων Τεχνικής Ανάλυσης. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.