Café Napolitano
zoom in
15.00€ -10% 13.50€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789609653237

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2013

  • Εκδότης

    Αιολίδα

Ο Φίλιππος, διπλωμάτης καριέρας, αναγκάζεται να υποβάλει την παραίτησή του από το Διπλωματικό Σώμα για λόγους αξιοπρέπειας, όταν ο παλιός συμφοιτητής του και υπουργός Εξωτερικών διατάζει μια ταπεινωτική μετάθεσή του για να τον εκδικηθεί, επειδή η σύζυγός του Λίλη ήταν τρελά ερωτευμένη μ` εκείνον στα φοιτητικά τους χρόνια.
Μια τυχαία συνάντηση του Φιλίππου με τη Λίλη και την κόρη της Ναυσικά γίνεται η αφορμή να ερωτευθεί η Ναυσικά το Φίλιππο. Μέσα του, ωστόσο, σιγοκαίει η παλιά λαχτάρα για τη μητέρα της. Η Λίλη σέβεται τον άντρα της, παρά τον πανάθλιο, δολερό και σατανικό χαρακτήρα του, γι` αυτό πιέζει τον εαυτό της να λησμονήσει το παρελθόν. Όμως κάποια μέρα ανακαλύπτει τον ερωτικό δεσμό του άντρα της με την καλύτερη φίλη της, καθώς και την ύπαρξη εξώγαμου παιδιού του. Η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο όταν η Λίλη μαθαίνει για τη σχέση της κόρης της με το Φίλιππο.
Ένα πακέτο πολυκαιρισμένων και αδιάβαστων επιστολών του Φιλίππου προς τη Λίλη, που τυχαία ανακαλύπτει η Ναυσικά στο χρηματοκιβώτιο του πατέρα της, και μια σειρά πρόσφατων φωτογραφιών τους σε cafe του Λονδίνου γίνονται η αιτία να διαρραγούν οι σχέσεις της οικογένειας. Οι ευθύνες πέφτουν στη Λίλη, που ζητά τη βοήθεια του Φιλίππου. Τα γεγονότα εκτυλίσσονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, ανάμεσα σε Αθήνα και Λονδίνο, αναπτύσσονται απροσδόκητες συμμαχίες και η πλοκή κορυφώνεται όταν...

Γιάννης Γιαννέλλης - Θεοδοσιάδης

Γιάννης Γιαννέλλης - Θεοδοσιάδης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Γιαννέλλης - Θεοδοσιάδης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως δικηγόρος στη Μυτιλήνη. Το 2007 εξελέγη για τέταρτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Έχει τιμηθεί από την Ολλανδική Κυβέρνηση με το ανώτατο παράσημο του Τάγματος των Ιπποτών της Οράγγης. Έχει γράψει: "Η λαϊκή πολιτική σάτιρα στο τέλος του 19ου αιώνα" (εκδόσεις "Έφεσος", 2001) και "Ο λαός εικονογραφεί την ιστορία του" (εκδόσεις "Ι. Σιδέρης", 2003), καθώς και τα μυθιστορήματα "Ισμαήλ και Ρόζα" (εκδόσεις "Πατάκη", 2004), που έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στην Τουρκία και έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με τον τίτλο "Η Ρόζα της Σμύρνης", "Το βλέμμα της Ήρας" (εκδόσεις "Πατάκη", 2008) και "Η λίστα του Χόρχε" (εκδόσεις "Πατάκη", 2011), "Cafe Napolitano" (Αιολίδα, 2013). Επίσης έχει συγγράψει μελέτες για το λαϊκό μας πολιτισμό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Μυτιλήνη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
312
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση