Έρωτας σε απόσταση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Έρωτας σε απόσταση

Μυθιστόρημα

Ελένη Τζήκα - Αετοπούλου

Η Μελίτα, μια νέα κι ευαίσθητη γυναίκα, στέλνεται με απόσπαση στη Γερμανία. Οι εντυπώσεις και οι εμπειρίες στην ξενιτιά, πρωτόγνωρες και απρόσμενες. Οι Έλληνες μετανάστες, οι συνάδελφοι, η στάση των Γερμανών απέναντι στους ξένους, οι σύντροφοι στο ελληνικό καφενείο της Στουτγάρδης, όλα περνούν απ’ τη γραφίδα της σαν εξομολόγηση. Μα πάνω απ’ όλα και μέσα σ’ όλα μια αναπάντεχη συνάντηση: ένας παράφορος έρωτας...

Το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως αναδρομικό ημερολόγιο. Με τη διαφορά πως οι σημειώσεις καταγράφονται στη μνήμη μιας ερωτευμένης γυναίκας. Μνήμη που γιγαντώνεται και γίνεται στυπόχαρτο για να διαφυλάξει ζωντανό έναν έρωτα που διαποτίζει τα πάντα και μετατρέπεται σε μεγεθυντικό καθρέφτη, για να δει ό,τι ως τότε δεν έβλεπε μέσα και γύρω της.

Ελένη Τζήκα - Αετοπούλου

Ελένη Τζήκα - Αετοπούλου (Συγγραφέας)

Η Ελένη Τζήκα - Αετοπούλου γεννήθηκε στην Κάτω Μηλιά Πιερίας. Οι γονείς της ήταν αγρότες. Για τα κοινωνικά δεδομένα της εποχής αποτελούσε τόλμημα να στείλουν το κορίτσι τους στο Γυμνάσιο και στη συνέχεια στη Φιλοσοφική Σχολή. Άρθρα της, σχετικά με τη λαογραφία του τόπου της, έχουν δημοσιευτεί σε τοπικές εφημερίδες. Από το 1976 ζει στην Κατερίνη, με εξαίρεση μία πενταετία που αποσπάστηκε σε σχολείο στη Γερμανία. Το 2003 εξεδόθη από τον οίκο «Ακρίτας» το πρώτο της βιβλίο «Σσσ... μας ακούει ο κόσμος».
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
566
Διαστάσεις:
23x14
Βάρος:
0.786 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση