Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ελληνογαλλικό λεξικό νομικών όρων και εκφράσεων
(Θ-Ω)
Συγγραφέας:   Πέτρος Μάλιακας


Ελληνογαλλικό λεξικό νομικών όρων και εκφράσεων
[set δύο τόμων]

Αισθητή είναι η έλλειψη ενός αρτίου και εύχρηστου δίγλωσσου ελληνογαλλικού λεξικού στην ελληνική νομική βιβλιογραφία. Η ανάγκη να καλυφθεί το ουσιαστικό αυτό κενό μας οδήγησε στη συστηματική συγκέντρωση και καταγραφή των όρων και ιδιωματικών εκφράσεων που συναντώνται στο χώρο αυτό και στη συγγραφή του παρόντος έργου που φιλοδοξεί να προσφέρει στον ΄Ελληνα νομικό, στον επιχειρηματία, στους επαγγελματίες διερμηνείς και μεταφραστές, μεταπτυχιακούς ή και προ-πτυχιακούς φοιτητές νομικών Σχολών, ένα αξιόπιστο, έγκυρο, εκσυχρονισμένο και εξαιρετικά χρήσιμο εγχειρίδιο πολλαπλής εξυπηρέτησης.
Το δίτομο Ελληνογαλλικό Λεξικό νομικών όρων και εκφράσεων, "Dictionnaire grec - francais des termes et expressions juridiques", αποτέλεσμα πολλών ετών προσωπικής εργασίας και λεπτομερούς έρευνας, αποτελεί το απαραίτητο εργαλείο και για όσους ενδιαφέρονται γενικά για την ορθή απόδοση των νομικών όρων. Συγχρόνως, συνιστά το αναγκαίο συμπλήρωμα του ήδη υπάρχοντος τρίτομου "Γαλλοελληνικού λεξικού νομικών όρων και εκφράσεων" του ιδίου συγγραφέα, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην ελληνική αγορά, αλλά και στο εξωτερικό, όπου και επιβραβεύτηκε στο Παρίσι με το βραβείο "Prix du Mot dʼOr des Dictionnaires".
Ας σημειωθεί τέλος ότι το έργο αυτό δεν είναι αντιγραφή, αναπαραγωγή ή σύνθεση από υπάρχοντα λεξικά, όπως ορισμένα άτομα ή εκδότες αρέσκονται να πράττουν, αλλά το επιστέγασμα προσωπικής μελέτης, έρευνας και ανάλυσης παντός φύσεως νομικών εγγράφων και συγγραμμάτων.


Σημείωση: Η τιμή αφορά το set των δύο τόμων.

24χ17 εκ., 707 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2 από 2
ISBN13 Set: 978-618-80866-0-9
Ταξινόμιση DDC: 443 (Γαλλική γλώσσα - Λεξικά ), 340.03 (Δίκαιο - Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά)
ISBN: 978-618-80866-2-3
ISBN (10ψήφιο): 618-80866-2-0
Βάρος: 1.186 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
115.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

102.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μάλιακας, Πέτρος
Επί τριακονταετία, καθηγητής δικαίου, οικονομίας, νομικής, οικονομικής ορολογίας και μετάφρασης. Πρώην καθηγητής και Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κατάρτισης στην Επαγγελματική Μετάφραση (Ε.Κ.Κ.Ε.Μ.) που λειτουργεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και συνεργάζεται με το γαλλικό κρατικό πανεπιστήμιο "Universite Marc Bloch - Strasbourg II", το οποίο εκπροσωπεί στο 4ο έτος σπουδών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.