Η Τοπολιάνη στο διάβα του χρόνου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Τοπολιάνη στο διάβα του χρόνου

Δημήτριος Μπατσιούλας

11.00€ -10% 9.90€

Μύθοι, θρύλοι, ιστορίες, παραμύθια, κατορθώματα, ονειράτα και οι ερμηνείες τους, γιόμιζαν τον χρόνο στις ατελείωτες ώρες της δουλειάς στα καπνά, στα καφενεία μα και στις γειτονιές όπου μαζώνονταν οι γυναίκες και συζητούσαν με τις ώρες πλέκοντας παράλληλα.
Τοπολιάνη Σερρών, το κατοπινό Χρυσό, όπως ονομάστηκε μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους το 1912-13. Η νέα ονομασία δόθηκε όχι γιατί είχε ή έχει και κρύβει χρυσάφι, αλλά γιατί η επιτροπή που επισκέφθηκε το χωριό για να διαπιστώσει αν το όνομά του υπήρχε προτού την τουρκοκρατία ή προέκυψε κατά τη διάρκειά της, δεν πείσθηκε από τους κατοίκους ότι ήταν προγενέστερο της και βλέποντας τα χρυσαφικά που είχαν κρεμασμένες οι γυναίκες στα στήθια τους και λαμπύριζαν στον ήλιο, το ονόμασαν Χρυσός

Δημήτριος Μπατσιούλας

Δημήτριος Μπατσιούλας (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Μπατσιούλας γεννήθηκε το 1946 στο Χρυσό Σερρών. Σπούδασε στην Αθήνα, στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (τώρα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Σταδιοδρόμησε ως Οικονομικός Αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό, απ΄ όπου αποστρατεύτηκε με αίτησή του το 1998, με τον βαθμό του αρχιπλοιάρχου, για να απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα. Είναι παντρεμένος με την Ελένη και έχουν δυο γιους, το Στέργιο και το Νίκο. Έχει γράψει δύο βιβλία: "Τα Ντουρντουβάκια", που εκδόθηκε το 2006 και το "Ο Διστιχηζμένος Κομονιστής", το 2007.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
140
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.306 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση