Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στα ίχνη του οικονομικού εγκληματία
(Εγχειρίδιο θεωρίας και πρακτικής)
Συγγραφέας:   Γιάννης Μάρκοβιτς


Στα ίχνη του οικονομικού εγκληματία
Το οικονομικό έγκλημα είναι μια σοβαρή πληγή στη σύγχρονη κοινωνία, ένα πρόβλημα με οικονομικές, κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις. Το παρόν σύγγραμμα εξετάζει το οικονομικό έγκλημα σε σχέση με τους θύτες και τα θύματα και αναλύει το προφίλ και τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του οικονομικού εγκληματία (τι είδους άνθρωποι είναι, πώς συμπεριφέρονται, πώς διαχειρίζονται την απειλή σύλληψης και πώς αντιδρούν ως ύποπτοι). Τέλος, παρουσιάζονται τεχνικές ανάκρισης, καθώς και στοιχεία για την αποκάλυψη του ψεύδους, όπως και για τη μορφή και τον τύπο των ερωτήσεων που πρέπει να υποβάλλονται στις εξετάσεις-ανακρίσεις.

Το βιβλίο χωρίζεται σε έξι κεφάλαια, που διαβάζονται ως ανεξάρτητα κείμενα. Στην αρχή κάθε κεφαλαίου υπάρχει μια «ψηφίδα»-διήγημα, που προσφέρει -μια γεύση- για το τι θα επακολουθήσει στο συγκεκριμένο κεφάλαιο και ποια ζητήματα πραγματεύεται αυτό. Συμπληρωματικά υπάρχουν οι «παρεκβάσεις», οι οποίες αποτελούν αυτοδύναμες ενότητες και επεξηγούν, αναλύουν και επεκτείνουν έννοιες και όρους που απαντώνται στο βασικό κείμενο. Επίσης υπάρχουν παραρτήματα που αναλύουν την ένορκη διοικητική εξέταση για τη διακρίβωση τέλεσης πειθαρχικού
παραπτώματος, την έρευνα για παρεμπόριο και παραποιημένα προϊόντα και παρουσιάζουν μια πρακτική μέθοδο ανακρίσεων. Όλα αυτά συνοδεύονται με υποδείγματα εντύπων και οδηγίες συμπλήρωσης.

Το παρόν εγχειρίδιο απευθύνεται τόσο στον ειδικό για τη δίωξη και καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος, όσο και στην κοινωνία, η οποία πρέπει να είναι αρωγός στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος, πιέζοντας το πολιτικό σύστημα και τη νομοθετική εξουσία, ώστε να αντιμετωπίζει δυναμικά και με ένταση το οικονομικό έγκλημα και τη διαφθορά.

24χ17 εκ., 236 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 345.03 (Έγκλημα και εγκληματίες)
ISBN: 978-960-12-2165-6
ISBN (10ψήφιο): 960-12-2165-4
Βάρος: 0.502 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
16.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.24
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.