Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διαλεχθώμεν ελληνικώς
(Νηπίων προπαιδεία)
Συγγραφέας:   Ειρήνη Μαυροπούλου


Διαλεχθώμεν ελληνικώς
Ένα πρωτότυπο βιβλίο για τα νήπια, καρπός πολυετούς διδασκαλίας, το οποίον καθιστά πλέον εφικτή την διαχρονική προσέγγιση της Ελληνικής γλώσσας. Ξεκινώντας από τις "πρώτες μου λεξούλες" στα αρχαία Ελληνικά, λέξεις με μεγάλη παραγωγική και συνθετική δύναμη και στα νέα Ελληνικά, τα παιδιά οδηγούνται σταδιακά στην ετυμολογία και στον σχηματισμό "οικογενειών λέξεων", για να καταλήξουν στην κατανόηση, απομνημόνευση και δραματοποίηση μύθων του Αισώπου και επιλεγμένων χωρίων από την ελληνική μυθολογία και την ιστορία στην γλώσσα του πρωτοτύπου (γλωσσική ανάπτυξη-δημιουργική έκφραση). Τα παιδιά έχουν επίσης την ευκαιρία να παρατηρήσουν, να συμπληρώσουν και να χρωματίσουν παραστατικά σχέδια αρχαίων ελληνικών έργων τέχνης, ώστε να μυηθούν στο κάλλος, στην χάρη και στο ήθος που αποπνέουν (ανάπτυξη αισθητικής ευαισθησίας).

Το βιβλίο, τέλος, συνοδεύει ηχητικό cd, για να ακούουν τα παιδιά τα κείμενα του βιβλίου στα αρχαία Ελληνικά με παράλληλη απόδοση στα νέα Ελληνικά (ακουστική καλλιέργεια-βίωση ευχάριστων συναισθημάτων).

Για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς παρατίθεται εκτενής εισαγωγή, ώστε να κατανοήσουν τους στόχους, την μέθοδο διδασκαλίας και τα οφέλη, τα οποία θα αποκομίσουν τα παιδιά. Προς επίρρωση, παρατίθενται και τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας (μελέτη περίπτωσης) που διεξήγαγε η συγγραφεύς σε δημόσιο νηπιαγωγείο, στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής.

28χ21 εκ., 128 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 480.07 (Ελληνική γλώσσα, Αρχαία - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-618-80165-3-8
ISBN (10ψήφιο): 618-80165-3-3
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.