Παράξενες μέρες, Συλλογή πρώτη 2014
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Παράξενες μέρες, Συλλογή πρώτη 2014

Συλλογικό έργο

Στις σελίδες της συλλογής μπορείτε να διαβάσετε τα τριάντα διηγήματα που διακρίθηκαν στον πρώτο διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι την άνοιξη του 2013. Είναι τριάντα αδημοσίευτα ως τώρα διηγήματα και πολλά από αυτά γράφτηκαν με αφορμή τον διαγωνισμό. Αρκετοί από τους συγγραφείς της ανθολογίας θα δουν για πρώτη φορά ένα κείμενό τους τυπωμένο σε βιβλίο.
Αυτό που θέλαμε ήταν να προσφέρουμε στους αναγνώστες μια συλλογή που να περιέχει κάτι καινούργιο, κάτι που να αποτυπώνει όσο γίνεται καλύτερα την περιπέτεια της γραφής στην Ελλάδα, σήμερα, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν διηγήματα που γυρνούν το βλέμμα στο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι το καταφέραμε και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να εκπέμπουμε κάθε χρονιά αυτό το λογοτεχνικό "σήμα". Πιστεύουμε ότι είναι πολύτιμο να υπάρχει. Γι` αυτό άλλωστε είμαστε εδώ με τις εκδόσεις μας. Για να αφηγηθούμε -με τα δικά σας λόγια - τις παράξενες μέρες που ζούμε.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γρηγόρης Παπαδογιάννης

Γρηγόρης Παπαδογιάννης (Επιμέλεια)

Ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης γεννήθηκε στα Χανιά το 1961 και έχει ζήσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Πήρε πτυχίο νομικής, δημοσιογραφίας και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου. Το 1986 έγραψε και σχεδίασε το κόμικ άλμπουμ "Στον Ύψιστο, ενταύθα". Το 1989 σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία "Ο άνθρωπος στις ράγες" και την ίδια χρονιά ήταν βοηθός του Γιάννη Σμαραγδή στην τηλεοπτική σειρά "Σιγά, η πατρίδα κοιμάται". Το 1992 έγραψε το θεατρικό έργο "Οι καταστάσεις" που πήρε το πρώτο κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα και ανέβηκε στη Θεατρική Σκηνή. Στη συνέχεια μετέφρασε Ντέιβιντ Μάμετ και Τένεσι Ουίλιαμς για το θέατρο αλλά και βιβλία των Φόκνερ, Φιτζέραλντ, Λόντον. Πήρε άλλα δύο κρατικά βραβεία θεάτρου το 1995 και το 1998. Το 1999 έγραψε τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας "Υπόθεση Φιλάδελφος". Συνεργάστηκε ως επιμελητής ύλης στα περιοδικά Status και ΒΗΜΑgazino και ως αρθρογράφος στην Αθλητική Ηχώ. Γράφει τη στήλη του σινεμά στο ηλεκτρονικό περιοδικό Ηριδανός.

Τόπος Έκδοσης:
Ρέθυμνο
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
196
Βάρος:
0.25 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση