Στη μέση του πουθενά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στη μέση του πουθενά

Gwil James Thomas

Οκτώ εντελώς απροσδόκητες, παράδοξες, χιουμοριστικές και ελαφρώς απελπισμένες ιστορίες γραμμένες από τον συγγραφέα του μυθιστορήματος "Captains of Sinking Ships", Γκουίλ Τζέιμς Τόμας. Αυτή είναι η πρώτη του συλλογή διηγημάτων και η πρώτη φορά που ένα έργο του μεταφράζεται στα ελληνικά. Οι Παράξενες Μέρες ανακάλυψαν έναν νέο, ταλαντούχο, πολύ ξεχωριστό συγγραφέα -τώρα είναι η σειρά σας.

Γρηγόρης Παπαδογιάννης

Γρηγόρης Παπαδογιάννης (Μεταφραστής)

Ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης γεννήθηκε στα Χανιά το 1961 και έχει ζήσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Πήρε πτυχίο νομικής, δημοσιογραφίας και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου. Το 1986 έγραψε και σχεδίασε το κόμικ άλμπουμ "Στον Ύψιστο, ενταύθα". Το 1989 σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία "Ο άνθρωπος στις ράγες" και την ίδια χρονιά ήταν βοηθός του Γιάννη Σμαραγδή στην τηλεοπτική σειρά "Σιγά, η πατρίδα κοιμάται". Το 1992 έγραψε το θεατρικό έργο "Οι καταστάσεις" που πήρε το πρώτο κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα και ανέβηκε στη Θεατρική Σκηνή. Στη συνέχεια μετέφρασε Ντέιβιντ Μάμετ και Τένεσι Ουίλιαμς για το θέατρο αλλά και βιβλία των Φόκνερ, Φιτζέραλντ, Λόντον. Πήρε άλλα δύο κρατικά βραβεία θεάτρου το 1995 και το 1998. Το 1999 έγραψε τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας "Υπόθεση Φιλάδελφος". Συνεργάστηκε ως επιμελητής ύλης στα περιοδικά Status και ΒΗΜΑgazino και ως αρθρογράφος στην Αθλητική Ηχώ. Γράφει τη στήλη του σινεμά στο ηλεκτρονικό περιοδικό Ηριδανός.

Gwil James Thomas (Συγγραφέας)

Ο Γκουίλ Τζέιμς Τόμας γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας, το 1987. Έχει γράψει διηγήματα, δοκίμια και ένα μυθιστόρημα. Το ενδιαφέρον του για τη λογοτεχνία ξεκίνησε όταν διάβασε το μυθιστόρημα "Άνθρωποι και ποντίκια", του Τζον Στάινμπεκ στο μάθημα των Αγγλικών του σχολείου. Εντούτοις ήταν αφού τελείωσε τις σπουδές του, στα 19, και μπήκε στον κόσμο της πλήρους απασχόλησης με τη συγγραφή που ένιωσε την ανάγκη να γράφει -και να κρατάει σημειώσεις σε ό,τι έβρισκε μπροστά του, από σακούλες που δίνουν στα αεροπλάνα μέχρι χαρτοπετσέτες. Αργότερα έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο: "Captains of Sinking Ships". Από τότε, ο Γκουίλ έχει δει τα κείμενά του να εκδίδονται σε γραπτές και ηλεκτρονικές εκδόσεις. Οι ιστορίες που βρίσκονται "Στη μέση του πουθενά" είναι η πρώτη του συλλογή διηγημάτων. Ο Γκουίλ ελπίζει να συνεχίσει το γράψιμο μέχρι που να μην έχει μείνει τίποτε πια να πει και έτσι να μπορέσει να σταματήσει και να τα αφήσει πίσω του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Ρέθυμνο
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
98
Διαστάσεις:
21x15
Βάρος:
0.2 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση