Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δικαιικές επιρροές στο πλαίσιο του συγκριτικού δικαίου
Συγγραφέας:   Ελίνα Ν. Μουστραΐρα


Δικαιικές επιρροές στο πλαίσιο του συγκριτικού δικαίου
Χρησιμοποιούνται συχνά όροι όπως "μεταφύτευση" ή "δανεισμός" ή "αντιγραφή" δικαίου, οι οποίοι στην ουσία αποτυπώνουν τις επιρροές που έχουν υποστεί και που συνεχίζουν να υφίστανται τα δίκαια, εκούσια ή ακούσια. Αυτές οι επιρροές μπορεί να οφείλονται σε διάφορους λόγους.

Το Συγκριτικό Δίκαιο, η προσπάθεια ανεύρεσης των ομοιοτήτων και των διαφορών των δικαίων του κόσμου, αλλά και εντοπισμού των αιτίων αυτών των ομοιοτήτων και των διαφορών και κατανόησης του πώς και γιατί εξελίχθηκαν τα διάφορα δίκαια κατά τον τρόπο που εξελίχθηκαν, ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τις επιρροές αυτές, στον χρόνο και στον χώρο.

Η συγγραφέας, στο βιβλίο αυτό παρουσιάζει, κατ΄ αρχάς, τη σύγχρονη πορεία του Συγκριτικού Δικαίου, αναλύοντας επιχειρήματα υπέρ και κατά προτεινόμενων μεθόδων, μιλώντας για την αναγκαιότητα της διεπιστημονικής έρευνας, αναγκαιότητα που αναγνωρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των συγκριτικολόγων, και αναδεικνύοντας τον πλούτο των συχνότατα πλέον χρησιμοποιούμενων εννοιών των νομικών παραδόσεων και νομικών πολιτισμών.

Στη συνέχεια εξετάζει την κινητικότητα των δικαίων και τους λόγους για τους οποίους επιχειρήθηκε στο παρελθόν και επιχειρείται στο παρόν αυτή η μεταφύτευση δικαίου. Ιστορικά και σύγχρονα παραδείγματα, με όλον τον πλούτο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, χρησιμοποιούνται ακριβώς για να καταδείξουν το πώς και το γιατί σχηματίσθηκαν, διαμορφώθηκαν τα δίκαια σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

23χ16 εκ., 143 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 340.2 (Συγκριτικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-568-021-3
ISBN (10ψήφιο): 960-568-021-1
Βάρος: 0.282 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
14.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.30
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.