Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ασαφής λογική
(Με εφαρμογές στις επιστήμες του μηχανικού)

Ασαφής λογική
Τα τελευταία χρόνια η επιστήμη της ασαφούς λογικής έχει κάνει τεράστιες προόδους και διδάσκεται σε πολλές χώρες της υφηλίου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ η εφαρμογή της έχει βρει πρόσφορο έδαφος σε πολλούς κλάδους των Μηχανικών Επιστημών.
Η ανάγκη λοιπόν να γίνει γνωστή η ασαφής λογική ως εφαρμοσμένη επιστήμη στα Ελληνικά Πανεπιστήμια μας ώθησε στη συγγραφή του βιβλίου.
Σε αυτό βοήθησε η φιλία και πολύχρονη συνεργασία μας, λόγω του κοινού ενδιαφέροντος στο αντικείμενο.
Το βιβλίο προορίζεται για φοιτητές των εφαρμοσμένων επιστημών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και περιέχει πολλά παραδείγματα με εφαρμογές.
Περιλαμβάνει μια εισαγωγή και έξη κεφάλαια:

β€ʼΤο πρώτο κεφάλαιο περιγράφει εισαγωγικές έννοιες της ασαφούς λογικής με βασικά θεωρήματα και αποδείξεις.

β€ʼΤο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στη γραμμική παλινδρόμιση σε ασαφές περιβάλλον με εφαρμογές σε προβλήματα κυκλοφορίας στους σιδηροδρόμους

β€ʼΤο τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται σε συστήματα ασαφών κανόνων με εφαρμογές σε προβλήματα υδρολογίας και αρδευτικών δικτύων.

β€ʼΤο τέταρτο κεφάλαιο αναφέρεται σε λήψη απόφασης σε ασαφές περιβάλλον, με γραμμικό προγραμματισμό και μεθόδους πολυκριτηριακής ανάλυσης. Περιέχει εφαρμογές σε προβλήματα που αφορούν διαχείριση υδατικών πόρων.

β€ʼΤο πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται στη σχέση κατάταξης σε ασαφές περιβάλλον. Εισάγει την έννοια της απόστασης στο περιβάλλον αυτό και εμπεριέχει πολλά παραδείγματα.

β€ʼΤο έκτο κεφάλαιο αναφέρεται στις διαφορικές εξισώσεις σε ασαφές περιβάλλον, τόσο σε εξισώσεις με ολικές παραγώγους όσο και σε εξισώσεις με μερικές παραγώγους, με πολλά επίσης παραδείγματα.

Τα δύο πρώτα κεφάλαια γράφηκαν από τον Βασίλη Παπαδόπουλο, τα τέσσερα τελευταία από τον Χρήστο Τζιμόπουλο.

24χ17 εκ., 640 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 600 (Εφαρμοσμένες επιστήμες)
ISBN: 978-960-456-385-2
ISBN (10ψήφιο): 960-456-385-8
Βάρος: 1.326 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2013
Γράψε τη δική σου κριτική
53.25
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

47.93
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο συγγραφέας Χρήστος Tζιμόπουλος είναι Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ. Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, Διδάκτορας Μηχανικός ΠΣ, ΑΠΘ και Docteur Ingenieur, Universite de Paris VI. Υπήρξε Υφηγητής και Εντεταλμένος Υφηγητής, ΓΔΣ, ΑΠΘ. Εκλέχτηκε Έκτακτος και Τακτικός Καθηγητής, ΠΣ, ΑΠΘ στην Έδρα της Γεωργικής Υδραυλικής. Το 1982 εντάχτηκε με αίτησή του στο ιδρυθέν Τμήμα ΑΤΜ, ΠΣ, ΑΠΘ. Δίδαξε ως Professeur Associe και ως Professeur Invite στην Ecole Nationale d΄Hydraulique, Grenoble. Έχει περισσότερες από 250 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, διεθνή και ελληνικά και είναι συγγραφέας πολλών συγγραμμάτων που αφορούν τη μελέτη Υδραυλικών Έργων. Έχει επιβλέψει πολλές Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Διατριβές, Υφηγεσία και μετείχε ως εξεταστής σε πολλές επιτροπές Διδακτορικών Διατριβών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πολυετή πείρα σε μελέτες και κατασκευές Υδραυλικών Έργων. Η ερευνητική δραστηριότητά του εστιάζεται στη ροή με ελεύθερη επιφάνεια, ροή σε αγωγούς υπό πίεση, υπόγεια υδραυλική και διαχείριση υδατικών πόρων. Χρησιμοποίησε σε αυτή μαθηματικές μεθόδους: επίλυση διαφορικών εξισώσεων με μερικές παραγώγους με πεπερασμένες διαφορές, πεπερασμένα στοιχεία, οριακά στοιχεία, πεπερασμένους όγκους ελέγχου, γεωστατιστική ανάλυση, μεθόδους βελτιστοποίησης, όπως γραμμικό και μη γραμμικό προγραμματισμό, πολυκριτηριακή ανάλυση και τα τελευταία χρόνια ασαφή λογική.

Παπαδόπουλος, Βασίλειος, μαθηματικός
Ο Βασίλειος Παπαδόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ, Τομέας Μαθηματικών Προγραμματισμού και Γενικών Μαθημάτων από το 1999. Τελείωσε το Μαθηματικό Τμήμα ΑΠΘ και είναι Διδάκτωρ του ΔΠΘ. Γνωστικά του αντικείμενα και τομείς έρευνας είναι: Γενική Τοπολογία, Ανάλυση, Θεωρία Ασαφών Συνόλων με Εφαρμογές σε τομείς του Μηχανικού. Έχει εκπονήσει πάνω από 90 ερευνητικές εργασίες, που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή περιοδικά και έχει πλήθος αναφορών στο έργο του. Έχει προσκληθεί από πολλά Πανεπιστήμια του εσωτερικού και εξωτερικού για διαλέξεις. Διδάσκει σε πέντε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Έχει επιβλέψει τέσσερεις Διδακτορικές Διατριβές και άλλες σε εξέλιξη. Είναι Editor στα ερευνητικά περιοδικά: Journal of Mathematics, Pure and Applied Mathematics Journal, American Journal of Theoretical and Applied Statistics, Bulletin of the Greek Mathematical Society. Επίσης είναι κριτής σε πολλά ερευνητικά περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.